Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Od subote 2 sezona Besramnika

Druga sezona hit serije BESRAMNICI od subote 11.svibnja na Doma TV-u

Disfunkcionalna Gallagher obitelj je uz male ekrane prikovala gledatelje diljem svijeta i osvojila dvije nominacije za prestižnu nagradu Emmy

‘Ne možeš izgubiti obitelj. ‘Besramnici’ to potvrđuju u svakoj epizodi. Besramnici su odlični te neodoljivo privlače gledatelje od prve epizode.’Hollywood Reporter, Tim Goodman

besramnici 2Njihovi pothvati možda nisu moralni, čak ni legalni, ali su prije svega besramni. Briljantni  William H. Macy (Fargo, Seabiscuit, Door to Door, Hitna služba) i Emmy Rossum (Mistična rijeka, Fantom u operi) opet nas vode u svijet ‘Besramnika’. Nova sezona donosi nove probleme. Kada Frank Gallagher potroši ono malo novca koji ima, njegova obitelj ponovno je u velikoj nevolji. No nije samo Frank taj koji drži sve stvari u obitelji ‘interesantnima’. Lip, zahvaljujući svojoj inteligenciji, uspijeva dobiti sve što želi, Ian istražuje svoju alternativnu seksualnost, Debbie se našla u donacijskom škripcu, a Carl krši sva pravila koja može prekršiti. Jedina dobra stvar u obitelj je Fiona, najstarija kćerka koja ‘Besramnike’ drži na okupu. Ipak i ona se ponekad zapita kako se njezina uloga ‘skrbnice’ uklapa u njezin mladi život.

Neobično za televizijsku seriju, autor ‘Besramnika’ John Wells ima jedno veliko pravilo, a to je da ne dopušta  skripte na setu. Glumci jednostavno moraju znati svoje rečenice napamet. Premijera prve sezone bila je 2011. godine u siječnju, a odlučeno je da serija krene i u svoju četvrtu sezonu.

Serija originalnog naziva ‘Shameless’ je ustvari adaptacija britanske verzije serije o obitelji Gallagher koja je živjela u  Manchesteru. Američki Gallagherovi pak žive u Chicagu, u južnom dijelu.

Protagonist serije ‘Besramnici’ William H.Macy nominiran je za Oscara u filmu ‘Fargo’ te je dobitnik mnogobrojnih nagrada. William je rođen 1950. godine na Floridi, a u braku je s ‘očajnom kućanicom’, glumicom Felicity Huffman s kojom ima dvoje djece. Emmy  Rossum  je uspješna mlada glumica rođena 1986. godine.

Iza sebe već ima uloge u hit filmovima ‘Dan poslije sutra’, ‘Posejdon’, ‘Fantom iz opere’ i ‘Mistična rijeka’. Kao djevojčica bila je uspješna operna pjevačica. Nastupala je u dvadesetak opera na šest različitih jezika zajedno s najvećim legendama Placidom Domingom i Lucianom Pavarottijem.

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *