Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Planetopija i glamour.hr vas daruju

naslovnicaFINBez obzira na to jesmo li toga svjesni, svi sanjanjem stvaramo svoj svijet. Pritom se ne upuštamo u dobro poznati čin spavanja, nego sanjamo otvorenih očiju. Ako nismo svjesni da moć stvaranja dijelimo s univerzumom, ta moć nam izmiče i naš san postaje mora. Počinjemo se osjećati kao žrtve nepoznatog i zastrašujućeg svijeta na koji ne možemo utjecati, a događaji naizgled upravljaju nama i drže nas u zamci. Jedini način da toj strašnoj stvarnosti stanemo nakraj jest uvidjeti da je i ta stvarnost san – a potom shvatiti da posjedujemo sposobnost pisanja bolje priče, na čijem će ostvarenju univerzum surađivati s nama.

Priroda svemira takva je da vaša vizija sebe i svijeta, kakva god bila, postaje stvarnost. Čim uvidite moć koju posjedujete, počinjete koristiti mišiće hrabrosti i tada možete hrabro sanjati, otpustiti svoja ograničavajuća vjerovanja i probiti se kroz svoje strahove. Možete početi osmišljavati uistinu izvoran san koji klija u vašoj duši te donosi plodove u vašemu životu.

„Suvremena fizika opisuje ono što čuvari drevne mudrosti Sjeverne i Južne Amerike odavno znaju. Ti šamani, poznati kao “Čuvari Zemlje”, kažu da ovaj svijet stvaramo samim time što mu svjedočimo. Znanstvenici vjeruju da to možemo u samo vrlo malenom, subatomskom svijetu. Šamani shvaćaju da sanjamo i veći svijet, koji doživljavamo osjetilima.

 Kao i australski Aboridžini, Čuvari Zemlje žive u okruženju u kojemu vrijeme sanjanja nije smješteno u područje spavanja, kao što je smješteno za većinu nas. Oni znaju da cijeli svijet nastaje iz te matrice stvaranja i vraća se u nju. Vrijeme sanjanja prožima svu materiju i energiju, povezujući svako biće, svaki kamen, svaku zvijezdu i svaku zraku svjetlosti ili trunku kozmičke prašine. Stoga je moć sanjanja zapravo moć sudjelovanja u samom stvaranju.“

Dr. sc. Alberto Villoldo, rođen na Kubi,  psiholog je i medicinski antropolog te autor brojnih svjetskih bestselera. Više od dvadeset i pet godina proučava duhovnu praksu Čuvara Zemlje iz područja Amazone i Anda. Danas predvodi društvo The Four Winds, u sklopu kojega poučava energetsku medicinu i vraćanje odvojenih dijelova duše. Vodi šamanske ekspedicije u Peru i područje rijeke Amazone.

Igra darivanja

Darujemo vas zanimljivom knjigom Sanjati odvažno autora Dr. Alberto Villoldo. sve što trebate napraviti ako želite osvojiti ovu zanimljivu i počnu knjigu je opisati nam vaš san, a mi ćemo znati odabrati najorginalniji odgovor.

Igra darivanja traje do 22.10.2013,

Sretno svima!

U igri darivanja ne mogu sudjelovati oni koji su u posljednja tri mjeseca osvojili neku od nagrada.

Knjigu je osvojio Mario: “Sanjao sam jako ružan san, da sam gledao svoju djevojku kako pada s brda, strmoglavljuje se po skliskom i strmon brdu, padala je i padala, a nisam joj mogao pomoći. Kada se zaustavila sam se naglo probudio, sav znojan i još pod dojmom lošeg sna. Tjedan dana kasnije to se zaista i dogodilo! Ja i moja djevojka smo jednu nedjelju šetali bedemima starog grada, zezali se i trčali nizbrdo. Njoj se u jednom trenutku poskliznulo jer je trava bila mokra. Doslovce se strmoglavila niz brdo, točno kao u snu. Ostao sam zabezeknut, potrčao prema njoj. No, nije bilo strašno kao u snu, nije se ništa dogodilo, na kraju smo se zajedno valjali po travi i smijali svemu, i proveli jako jako lijepu nedjelju zajedno. Nije mogla vjerovati kad sam joj ispričao za san. To nas je potaknulo da malo pričamo o snovima, prepričavali smo jedan drugome razne snove. Zaključili smo da je većina odraz nekih naših unutarnjih strahova, no jako bi oboje voljeli proučiti knjigu Sanjati odvažno. Nadamo se nadamo… :-)

Zahvaljujemo se svima na sudjelovanju i molimo Maria da nam pošalje svoje podatke (ime, prezime i adresu) na email igre@glamour.hr s naznakom KNJIGA.

11 Responses to Planetopija i glamour.hr vas daruju

 1. Ljiljana Bošnjak Gligorević Listopad 15, 2013 at 9:39 pm

  Da opišem svoj san. Većinom sanjam ono što mi se po danu događa.Kada se ujutro probudim ako odmah nekome ne ispričam svoj san zaboravim što sam sanjala.

  Odgovori
 2. Ljubs Listopad 16, 2013 at 8:34 am

  Ono kad sanjam da sam osvojila hrpu love i sakrijem novac na posebno mjesto i onda kada se ujutro probudim i potražim na tom mjestu, nema ničega. :-(

  Odgovori
 3. Nikola Listopad 16, 2013 at 8:22 pm

  Ne znam sta mi se desava al nekad sanjam stvari koje se dogode u buducnosti…Npr: Sanjam da cu dobiti 1 iz matematike i gle cuda…ja ga dobijem :)
  Sanjam neki dogadjaj koji se jednostavno desi…

  Odgovori
 4. SabinaS Listopad 17, 2013 at 7:55 pm

  U snu sam čvrsto na zemlji, barem u snovima kojih se sjećam, a preko dana sanjarim otvorenih očiju… Lakše je tako.

  Odgovori
 5. Miljac Listopad 19, 2013 at 12:06 am

  Sanjam kak mojoj dragoj darujete knjigu koju želi, a to je baš ova knjiga!Savjetujete da joj ju čitam pred san?

  Odgovori
 6. mikica Listopad 19, 2013 at 12:09 am

  Upravo sam usnula san…koji me razbudio…poštara kako mi nosi dostavu…potpičem…otvorim veliku žutu kovertu kad ono Sanjati odvažno!Odmah sam morala doći i javiti Vam…pitam se jel to znak?

  Odgovori
 7. Mica Listopad 19, 2013 at 10:03 pm

  Sanjala sam da sam aboridžanka, da li je to bio san ili java?

  Odgovori
 8. Mirjana Listopad 19, 2013 at 10:38 pm

  Sanjala sam da sam zakasnila s prijavom na Glamur.hr za Sanjati odvažno :( ((((

  Odgovori
 9. Ivanas Listopad 20, 2013 at 10:22 pm

  Osim onog standardnog propadanja u snu i gubitka tla, vec mi se nekoliko puta dogodilo da sanjam isti san.
  Nalazim se u dvorani na fakultetu, pisem zavrsni ispit, u panici sam, pitanja (a i odgovori) su mi sasvim nepoznati. Okrećem se oko sebe i vidim kako drugi pišu i pišu, a ja ne mogu ni zapoceti!
  I dok se tako mucim u snu, s olaksanjem docekam budenje jer sam u stvarnosti diplomirala jos prije vise od 10 godina….

  Odgovori
 10. Mario Listopad 21, 2013 at 10:39 pm

  Sanjao sam jako ružan san, da sam gledao svoju djevojku kako pada s brda, strmoglavljuje se po skliskom i strmon brdu, padala je i padala, a nisam joj mogao pomoći. Kada se zaustavila sam se naglo probudio, sav znojan i još pod dojmom lošeg sna. Tjedan dana kasnije to se zaista i dogodilo! Ja i moja djevojka smo jednu nedjelju šetali bedemima starog grada, zezali se i trčali nizbrdo. Njoj se u jednom trenutku poskliznulo jer je trava bila mokra. Doslovce se strmoglavila niz brdo, točno kao u snu. Ostao sam zabezeknut, potrčao prema njoj. No, nije bilo strašno kao u snu, nije se ništa dogodilo, na kraju smo se zajedno valjali po travi i smijali svemu, i proveli jako jako lijepu nedjelju zajedno. Nije mogla vjerovati kad sam joj ispričao za san. To nas je potaknulo da malo pričamo o snovima, prepričavali smo jedan drugome razne snove. Zaključili smo da je većina odraz nekih naših unutarnjih strahova, no jako bi oboje voljeli proučiti knjigu Sanjati odvažno. Nadamo se nadamo… :-)

  Odgovori
 11. Jasenka Listopad 21, 2013 at 10:41 pm

  Često sanjam vodu i kako ja ili neko od meni bliskih pada u vodu ili ne može preskočiti potok. Takvi me snovi znaju jako mučiti, jako su realni. Sva sam sretna kad se probudim i vidim da je sve to bio samo san.

  Odgovori

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *