Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Ja sam sretna žena

melita hanzekDa život piše romane i ptice na grani znaju… Ali da će baš napisati ovakav, e pa tome se baš i nisam nadala. Ili možda jesam? Neki puno pametniji i iskusniji ljudi od mene kažu da privlačiš ono što zračiš.

Sreća je kada shvatiš da ono što privlačiš SAM zračiš. I da si TI sam kriv za sve loše što ti se događa u životu.

Kada to prihvatiš, ako imaš trunke soli u glavi, počinješ mijenjati svoj život tako što mijenjaš sam sebe!

Svatko tko je pokušao promijeniti svoje životne navike, reći će vam da to nije lak i jednostavan posao. Rad na sebi nema radno vrijeme, radi se non stop, svaki dan, bez tridesetominutne pauze, bez godišnjih odmora, bez slobodnih dana, blagdana, i ne daj Bože, bolovanja. A traje sve do posljednjeg daha.

Ali je zato plaća neprocjenjiva. Zadovoljstvo, sreća, blagostanje i onaj čudesni osjećaj mira nadomjestit će vam svaki atom mentalne snage koji ste uložili da iziđete iz magičnog kaveza nezadovoljstva koji ste si sami postavili. I ćribu- ćiribu, promijenite se. Jednostavno, zar ne?

Kada se promjena konačno desi, imat ćete osjećaj da ste se preko noći promijenili. A niste. Pitat ćete se zašto niste prije krenuli s promjenama, ali ćete ubrzo shvatiti da ste sami odabrali put kojim idete.

Tako sam i ja sama odabrala svoj put od punoljetnosti pa sve do sada. Nekim čudnim životnim putevima vratila sam se na početak, početaka. Tamo gdje je sve počelo. Na moru. A gdje drugdje? More je oduvijek bilo krivo za sve.

Prije dvadesetak godina, na posljednjem zajedničkom obiteljskom ljetovanju, ispod neba punih zvijezda padalica, zaželjela sam točno ovakav život kakav sada živim.

Sjećam se ležanja u travi ispred legendarne Šumice na današnjoj partijanerskoj plaži Zrće i svojih djevojačkih želja. Obzirom da su se ispunile, mogu vam ih otkriti. Zaželjela sam točno ovakvu kćer koja već 13 godina grije moje srce. Zaželjela sam točno ovakav posao kakav danas radim. Zaželjela sam baš ovakve prijateljice koje danas imam. I zaželjela sam da nikada ne prestanem plesati.
Dvadesetak godina kasnije, pišem vam ovaj tekst, s istog tog mjesta punog želja i javno priznajem da se želje ostvaruju, samo ih treba poželjeti.

Plesne cipelice, nakon dugo vremena, zamijenila sam vrtoglavo visokim štiklama i uputila se u Ana’s Sensual Fitness – mjesto namijenjeno ženama koje znaju što žele i ne boje se uzeti ono što im pripada. Svoje plesno putovanje i osobnu transformaciju oživjela sam u mraku dvorane, upoznala sebe u skroz novoj dimenziji i to je nešto što bi preporučila svakoj ženi. Odvojite vrijeme za sebe, plešite, upoznajte nove prijateljice – sve će to obogatiti vaš život kao što je obogatilo i moj.

Možda je moj put morao biti težak, možda mi je baš trebalo 20 dugih godina da pronađem davno izgubljenu sebe… Možda nam se sve u životu dešava s razlogom.
Možda… Ali!
Sami biramo puteve do ostvarenja svojih želja. I da mogu sve bih ponovila ispočetka. Svaku grešku, svaki kamen u cipeli, svaki neuspjeh, svaki pad… Jer sam zbog toga ono što sam danas. Sretna!

Melita Hanžek za Ana’s Sensual Fitness

Prijašnje kolumne možete pročitati ovdje:

Šipka i ja

“Putovanje od tisuću milja počinje prvim korakom”

Trbušnjaci, trbušnjaci, trbušnjaci…

Senzualnost dolazi iznutra

Trening Ana’s Sensual Fitnessa

Božićna kolumna

Prvi trening u 2015-toj godini

Napravila sam zmiju!

Jupiiii konačno 4. stupanj!

Ples sa srcem i dušom

Sretne žene u visokim potpeticama

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *