Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

“Putovanje od tisuću milja počinje prvim korakom”

Kad mi netko kaže da se predstavim, ja ne znam drugačije nego da napišem roman.

No pokušat ću biti kratka.

10701927_10152829621079238_5935582879625157491_nMoja ljubav prema plesu rodila se kada sam sa 10 godina završila u bolnici zbog alergije na penicilin. Sjećam se da me je tata nosio na rukama i doveo me u ogromnu, hladnu ustanovu. Tamo sam bila desetak dana i upoznala sam medicinsku sestru koja me je svaki dan tjerala da gledam film  „Bal na vodi.“ Nikada neću zaboraviti njene riječi: “Gledaj kako cure plešu. Nikada ne znaš kako će ti ples pomoći u životu. Moraš plesati. Ples je život!“ Boravak u bolnici, uz takvu ženu, bio je fantastičan. Zaboravila sam zašto sam tamo i jedino što sam željela je plesati.

Kada sam izišla iz bolnice počela sam plesati. Prvo kod Tihane Škrinjarić, a kasnije u plesnom studiu Edite Cebalo. Plesala sam svaki dan. Ples je postao moj život, moja jedina ljubav, ples sam bila ja… I onda sam se udala i više nikada nisam obula svoje plesne papučice.

Wake up call nažalost je bio gubitak najbolje prijateljice. Užas gubitka u svim mogućim oblicima, za nekoga tko nije naučio gubiti, bilo je mučenje. Shvatila sam da je gubljenje dio pobjeđivanja i odlučila sam srediti kaos u kojem sam živjela.

Nakon deset godina konačno sam izišla iz braka, koji je trajao kao kakva loša španjloska sapunica. Rastava je nešto što ne bih poželjela niti najgorem neprijatelju. To nije bila rastava kao u amerčkim filmovima. To je bio horror, i to u nastavcima… Izgubila sam sebe. Zaboravila sam tko sam, moje mi ime zvuči nepoznato, lik u oglededalu bio mi je neprepozantljiv…

No ipak, nije sve tako crno kako se na prvi pogled čini. Iz lošeg braka izišla sam sa predivnim djetetom, 30 kilograma viška i beskonačnim minusom na računu.

Znate kako se kaže da kada dotakneš dno, jedini put je prema gore? I zaista, nakon tri godine, postala sam prava poslovna žena, sa dobro odgojenom kćerkicom i sa velikim planom da konačno pronađem davno izgubljenu sebe.

1919629_10152382763480812_7103675845569773135_n (1)Nakon bezbroj neuspješnih pokušaja mršavljenja uz razno razne stručnjake, čarobne dijete, magične tablete i svemoćne čajeve, otkrila sam Ana’s Sensual Fitness.

Moja velika avantura je počela. Ne mogu vam opisati oduševljenje treningom, trenericama, pozitivnom energijom i kao šlag na torti, čast koja mi je pripala da budem prva ambasadorica Ana’s Sensual Fitnesa.

Iskreno se nadam da ću uspjeti opravdati vaša, ali i svoja očekivanja.

I ne zaboravite, “Putovanje od tisuću milja počinje prvim korakom.”

Čitamo se uskoro.

Melita Hanžek za Ana’s Sensual Fitness

 

 

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *