Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Trening Ana’s Sensual Fitnessa

anas_sensual_fitnessPuno me žena pitalo kako izgleda trening. Što se tamo radi? Kako se uspijem zavrtjeti na šipci? Uglavnom većina vas misli da je trening težak i da je za to potrebna neka nadnaravna snaga.

E pa drage moje, potrebna je samo nadnaravna želja. I ništa drugo. Ne mogu reći da je lako, trening traje 120 minuta, tj. puna dva sata uz jednu kratku pauzu. Ali ako ja to mogu izdržati, vjerujte mi, može svatko. Trenira se jedan puta tjedno. I moram vam priznati da je najteže to iščekivanja treninga.

Iako me na početku sve boljelo, od glave pa do koljena, isplati se svaka sekunda treninga.

Masaža glave jedna je od naizgled najjednostavnijih vježba, a zapravo je najteža. Trebalo mi je mjesec dana da shvatim tehniku. Probat ću vam je opisati. Dakle sjediš na koljenima i oslanjaš se na ruke, glava ti je na strunjači i laganim pokretima masiraš glavu. Dok sam ja shvatila da ti ruke trebaju biti bliže koljenima da bi dobila balans snage i težinu prebacila na ruke i noge, a da glava i vrat trebaju ostati opušteni trebalo mi je stvarno puno. Nije mi baš bilo jasno zašto baš svi vole tu vježbe kad me nakon toga boli glava.

Tehnika je sama po sebi jednostavna, ali ostvariti cilj ove vježbe mi nikako nije je bio jasan. Nakon što sam ispitala sve trenerice Ana’s Sensual fitnessa i cure koje treniraju na visokom devetom stupnju, da mi objasne zašto je važno izmasirati glavu nakon prvog sata treninga, konačno sam shvatila srž masaže glave.

anas_sensual_fitnes_masaza_glaveCilj vježbe je opustiti mišiće vrata i glave, opustiti misli, opustiti duh i tijelo.

Ukratko, riječ je o meditaciji kojom čistimo glavu od negativnih misli. Ma koliko da smo pozitivni i optimistični, kroz tjedan nam se nakupi negativnost koju uglavnom ignoriramo i zatomljujemo duboko u sebi, a ona samo čuči i čeka priliku kada će nas dotući. Cilj ove vježbe je da ju izbacimo na najbezbolniji način. I vjerujte mi,sada kad sam shvatila tehniku, do cilja mi je puno lakše doći. Štoviše, veselim se toj vježbi i kad trenerica kaže da masažu glave radimo dvije minute duže nego inače, veselim se kao malo dijete.

Osim što se zbog ovog treninga više ne živciram oko stvari koje ne mogu promijeniti, moram priznati da više nisam Kontrol Ferek kao prije početka mog putovanja u Ana’s Sensual Fitnessu.

Vježbe opuštanja mišića, misli, nekih dijelova tijela na koje sam i zaboravila da postoje, pozitivne energije koja te ošamari čim otvoriš vrata dvorane, nakon tri mjeseca treninga, učinile su svoje.

Danas na tržištu imate milijun načina za vježbanje, treniranje, mršavljenje i ja sam ih vjerojatno sve isprobala. Ali vjerujte mi ovdje trenirate duh i tijelo. Jačate psihu i podižete guzu. Ubijate celulit i zamjenjujete ga pozitivnom energijom.

Moram se pohvaliti da sam 10 kilograma lakša, i još berem 1000 puta pozitivnija, veselija i opuštenija.

Melita Hanžek za Ana’s Sensual Fitness

Foto: Press/Arhiva

Video:YouTube

Prijašnje kolumne možete pročitati ovdje:

Šipka i ja

“Putovanje od tisuću milja počinje prvim korakom”

Trbušnjaci, trbušnjaci, trbušnjaci…

Senzualnost dolazi iznutra

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *