Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Šipka i ja

Moja avantura je krenula. Kažu da putovanje od tisuću milja započinje prvim korakom, pa neka taj korak bude plesni.

anas_sensual_fitnessMoram priznati da prema šipki imam veliko strahopoštovanje. Oduvijek sam se divila ženama koje znaju izraziti svoje emocije na njoj. Mislila sam da je to samo za „odabrane“ žene. Da moraš biti savršeno građena, bez celulita, bez suvišnih kilograma, bez ikakvih životnih problema, bez dugova, bez stresa, bez glavobolja…  da bi mogla plesati taj predivni senzualni ples.

No, kada sam došla na prvi sat, iznenadila sam se. U dvorani je sjedilo 10 tak  prosječnih, normalnih žena. Žene koje imaju obitelj, muža, djecu, posao, ludu svekrvu, kredite, minuse na računima… Neke su čak, ne bi vjerovali, i rastavljene, neke se nisu nikada ni udavale, a neke su čak i bake. Šaroliko društvo žena koje, kao da su opijene nekom čudnom magijom, upijale svaku riječ  trenerice.

Trenerica je simpatično žensko stvorenje i da ju ne poznajem i sretnem negdje u gradu nikada ne bih ni pomislila da pleše kao manijak i da radi sve to što radi na toj čudesnoj šipki. Dok je plesala djelovala je kao da je u nekom transu. Izvijala se bokovima kao da joj život ovisi u tome. Ritmovi su se mijenjali  u skladu s emocijama. Dok je plesala mogle su joj se iščitati misli kao da čitaš neku bajku…

Nakon prvog šoka, zaključila sam da nikada neću moći tako plesati. To nije običan ples. To je osjećaj. Ali osjećaj za koji ti treba nevjerovatna snaga. Snaga koju crpiš iz sebe same.

Trenerica je žena od gume, ona može ono što nitko ne može.  Ona  može, iz ležečeg položaja, podignuti se nogama na šipku i to na tako senzulan način, prateći glazbeni val. A kad se popne na šipku, radi neke čudne elemente koji izgledaju fantastično i apsolutno nevjerovatno. Točno možeš opipati njenu samuvjerenost, hrabrost , snagu i ljubav prema plesu.

Naravno da ja neću nikada tako plesati. Rekla sam joj da imam previše kilograma i da nisam baš sigurna da će me šipka izdržati. Trenerica me je uvjerila u suprotno.

Vjerovatno nikada neću zaboraviti njene riječi: “Melita, sve je u glavi, samo se opusti i odbaci strah.”

Danas, nakon skoro pet tjedana treninga, mogu se pohvaliti sa tri uspješno odrađena nemoguća elementa. Krijesnica, balerina i obrnuta balerina. To vam je ono kad se popneš malo na šipku i primiš se rukama i nogama za nju i jednostavno plešeš. Savršen osjećaj.

Rutina treninga, postala je moja svakodnevna rutina. Laganim, ali sigurnim plesnim koracima, ponovo otkrivam ženu u sebi.

Melita Hanžek za Ana’s Sensual Fitness

Prethodni tekst možete pročitati ovdje: “Putovanje od tisuću milja počinje prvim korakom”

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *