Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Pravi partner vas ne osuđuje, već podržava!

Pravi partner je onaj koji vas podržava, a ne osuđuje1Pruža li vam partner podršku ili vas osuđuje?

Način na koji vaš partner reagira kada mu se povjerite i priznate da želite slijediti svoje snove i ciljeve je ključan. Nude li vam u tom trenutku podršku ili vas možda osuđuju? Pokušavaju li vam promijeniti mišljenje i prisiliti vas da učinite suprotno za “svoje dobro”? To nikako nije partner koji će vam biti oslonac i podrška u životu! Da biste imali zdrav i ispunjen romantični odnos, prvo morate pronaći nekoga tko će vas podržavati, a ne osuđivati.

Ovo su neke od karakteristika partnera koji pruža podršku:

1. Znaju vaše snove i pomažu vam u ostvarenju
Bez obzira na to koliko veliki vaši snovi bili, partner koji vas podržava uvijek će vas hrabriti i konstantno gurati da ostvarite svoje snove. Oni će biti tu da vas podignu kada počnete padati i sumnjati u sebe i svoju sposobnost da ostvarite ciljeve. Podsjećajući vas da imate sve što je potrebno i da će se taj trud na kraju isplatiti. Međutim, partner koji vas osuđuje savjetovao bi vam da jednostavno odustanete. Rekao bi da su vaši snovi nerealni i nemogući. Učinio bi sve da vas uspije obeshrabriti u naumu da date sve od sebe kako bi uspjeli i ostvarili ciljeve.

2. Pronađu vrijeme za vas umjesto izgovora
Kada ste u nevolji, u potrebi za nekim za razgovor ili ramenom za plakanje, partner koji vas podržava odustati će od svega što je radio taj trenutak kako bi bio tu za vas. Njima neće biti važno da li je stvar koja vas je uznemirila velika ili mala, sve što će znati i na što će misliti je to da ste vi uzrujani. S druge strane, osuđujući partner mogao bi suditi vašim reakcijama i reći kako nema vremena pomoći u rješavanju vašeg problema. Mogli bi čak lagati i smisliti izgovore kako vas ne bi morali doći podržati.

3. Potiču i ohrabruju vašu promjenu životnog stila
Trebali biste pronaći nekoga tko će vas podržati kada odlučite sa velikom željom uvesti nekoliko promjena u svoj način života. U ovom slučaju, ključna razlika između partnera koji podržava i onog koji sudi, je kako oni percipiraju i vide vašu odluku promijene životnog stila. Na primjer, partner koji vas podržava potaknut će vas da izgubite kilograme – ne zato što misle da biste trebali, već zato što vi to tako želite. Mogli bi čak ponuditi jesti zdravo ili vježbati s vama, tako da se ne osjećate usamljeno. Za razliku od toga, osuđujući partner mogao bi odbaciti vašu želju da izgubite kilograme samo zato što misle da ne trebate, a ne razmišljaju da je to vama možda bitno. Mogli bi vas obeshrabriti pa čak i tvrditi da nemate snage i volje za to.

4. Ne čine da se osjećate kao da ih trebate impresionirati
Kada pronađete partnera koji će vam pružati podršku, nećete brinuti o tome kako izgledate ujutro kada ste umorni, mrzovoljni i iskreno govoreći kada ste u potpunom neredu. Štoviše, nećete se bojati povjeriti kada se osjećate loše jer ćete se osjećati voljeno i podržano čak i u onim lošim danima. Nećete brinuti kao što biste to činili s osuđujućim partnerom jer bi on mogao suditi vašem izgledu ili ponašanju.

Obostrana podrška ključna je za zdravu i sretnu vezu!

Partner koji će vam pružiti oslonac i podršku nikada vas neće htjeti promijeniti. Stajat će uz vas kada vam bude potrebno ohrabrenje, bez obzira na to koliko teške situacije bile. Nije bitno koliko su veliki vaši snovi, oni će vas svejedno potaknuti da radite na njima jer za njih je vaša sreća jednako važna kao i njihova vlastita. Na kraju dana je najbitnije da su obje strane sretne i zadovoljne. Jedino tako odnos cvijeta i uspijeva.

 

 

 

 

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *