Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Oprostiti prevaru? Evo zašto ne!

Preljub nije neoprostiv i ne predstavlja nešto što bi moglo u potpunosti ugroziti odnos među partnerima. Međutim, postoje situacije kada preko prevare ne biste smjeli olako prijeći.

preljub

Prevara ili preljub nije nešto što je neoprostivo, a ovoj činjenici u prilog ide i veliki broj parova koji opraštaju prevaru i nastavljaju dalje. Međutim, preljub je svakako nešto nakon čega vaš odnos više nikada neće biti isti. Kod nekih se nakon tog kritičnog trenutka stvari okreću na bolje, kod drugih ostaju nepromjenjene, a postoje i oni treći koji, iako su oprostili, nikako ne mogu zaboraviti, što ih čini nesigurnima i nepovjerljivima prema partneru.

Čovjek često iz ljubavi zna prijeći preko nečega što ne zaslužuje oprost. A evo koje situacije jasno govore da je vaša veza debelo u problemu i da je vrijeme da nastavite dalje – ali sami.

Veoma je važno shvatiti kako vaša veza više nikada neće biti kao prije. Iako neki misle da afera može doprinijeti novoj stabilnosti u vezi, istina je da se to gotovo nikada ne događa. Ukoliko je povjerenje nestalo, to nepovratno uništava vezu.

Ukoliko imate djecu, zapitajte se kakav primjer dajete njima. Trebali biste ih učiti tome da je svaka vrsta izdaje i prevare loša, a opraštanjem istog narušavate svoje stavove i metode.

preljub2Pitate se hoće li se prevara ponovo dogoditi. Vrlo vjerojatno hoće, posebno ako nije uklonjen uzrok koji je do nje i doveo. Partner koji vara sam je to odabrao, a istraživanja pokazuju da se prevara, nažalost, često ponavlja.

Mnogi prevareni partneri koji se odluče na pomirenje kažu da se u vezi nakon toga osjećaju nesigurno. Takav osjećaj ne čudi jer je povjerenje u potpunosti narušeno. Prevareni partner osjeća se kao da živi sa strancem koji svakoga trenutka može napraviti nešto novo što će ga povrijediti. Ukoliko se osjećate isto, ne mučite sebe, raskinite vezu!

Nakon prevare samopoštovanje vam je uništeno. Ako partnera primite natrag, još dugo vremena ćete se nalaziti u takvom narušenom stanju. Ako pak nastavite sami, pokrenut će se inat i nagon za samoodržanjem, pa će se brzo popraviti i vaše samopoštovanje.

Ako ostanete u vezi s osobom koja vas je prevarila, stvari jako dugo neće ići na bolje, ako se uopće i pokrenu u tom smjeru. Međutim, kada shvatite da želite nastaviti sami, stvari će se jako brzo razvijati u pozitivnom smjeru.

Vama je potreban partner, a ne osoba koja će samo donositi probleme. Svijet je ionako dovoljno teško mjesto i ne treba vam netko tko će vas još i varati. Ako primjećujete da se ništa ne mjenja, onda je bolje da ostanete sami − barem ćete znati na koga zaista možete računati.

Mel

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *