Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Željko Joksimović u Lisinskom

unnamed (2)Još jednom, koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog pokazala je da je jedna od najaktivnijih koncertnih dvorana u Hrvatskoj. U mjesecu prosincu, najavljujemo još jedan koncert -  dobitnik mnogih glazbenih nagrada i pobjednik Eurosonga, Željko Joksimović nastupit će 21. prosinca u Lisinskom. Uspjeh na “Eurosongu” dao je poseban pečat njegovom muzičkom opusu i kompozicijama koje nastaju nakon 2004. godine. O tome govore i rezultati koje postiže u narednim godinama. Suradnja i duet sa austrijskom pjevačicom Tamee Harrison na kompoziciji “I live my life for you” zabilježila je veliki uspjeh širom Europe. Izdavačka kuća Worner uvrstila je ovu kompoziciju u kompilaciju na kojoj se pored spomenutog dueta nalaze i pjesme Robbie Williamsa, grupe ABBA i drugih.

U prosincu 2005. godine izlazi ablum koji bilježi fantastične uspjehe i prodaju preko 500.000 primjeraka. Ovaj album predstavlja veliki pomak u njegovoj karijeri. U tom periodu Joksimović se pokazao i kao kompozitor filmske glazbe. U suradnji sa produkcijskom kućom “Cobra” radi muziku za film “Ivkova slava“. Uspjeh koji je zabilježio 2004. na “Eurosongu” ponovljen je i 2006. u Ateni, kada sa kompozicijom “Lejla” koju piše za“Hari Mata Harija” – predstavnika Bosne i Hercegovine na “Eurosongu” osvaja 3. mjesto, ali i prestižnu nagradu za najboljeg kompozitora – COMPOSERAWARD 2006. prema mišljenju svih kompozitora – sudionika ovog festivala. Godine 2004. Željko Joksimović osniva produkcijsku kuću “MINACORD”. Svi uspjesi i djelovanje u periodu nakon 2004. nastaju u ovom studiju. Danas je produkcijska kuća “Minacord” kuća koja ima viziju da postane jedna od najznačajnijih produkcijskih kuća čiji se uspjesi baziraju na kvaliteti i stečenom ugledu.

Cijena ulaznica : VIP 380, 1.kat – 330 kn, 2.kat-280kn, 3 kat. – 230 kn, a ulaznice se mogu kupiti na blagajni Dvorane ili online www.lisinski.hr

Foto: Press/Arhiva

Video: YouTube

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *