Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Riverside u Mochvari

RIVERSIDE
riversideNajutentičniji zvuk nekog RnR pod žanra i moderne glazbe uopće, ne tako rijetko, dolazi iz zemalja koje se ne nalaze na globalnoj mapi RnR industrije. Upravo zbog geografske izmještenosti, a i zbog društveno/kulturne različitosti u odnosu na Ameriku ili Veliku Britaniju, RnR bendovi iz drugih dijelova Europe/svijeta često zvuče autentičnije i iskrenije negoli i sami originali tj. prestolonasljednici navedenog žanra.

Odličan primjer je vrhunski poljski progresivni rock bend RIVERSIDE koji će nastupiti 5. lipnja u Močvari.

Prije nešto više od deset godina prijatelji Mariusz Duda, Piotr Grudziński, Piotr Kozieradzki i Jacek Melnicki u to vrijeme svirajući u heavy metal i death metal bendovima, otkrivaju zajednički interes prema eksperimentiranju s prog rock glazbom. S obzirom da dolaze iz ‘metal’ miljea, progresivni rock koji kreću stvarati dobija inovativnu višedimenzionalnost što je rezultiralo jedinstvenim energičnim zvukom. Ljubitelji – The Mars Volta, Porcupine Tree, Tool sigurno neće ravnodušno reagirati na zvuk Riversidea jer se upravo glazbena filozofija spomenutih bendova jasno osjeća u njihovom izričaju, dodatno prožetim dark metal estetikom i atmosferičnim psihodeličnim RnR pejsažima.

Treba istaknuti da je najveći adut Riversidea upravo live nastup kada direktno, bez kompromisa, potpuno posvećeno i iskreno na publiku prenose svoj bunt i odgovor na svjetsku krizu.

Za sobom imaju pet studijskih i jedan live album, a na koncertu u Močvari zagrebačkoj publici predstavit će materijale s zadnjeg albuma “Shrine Of New Generation Slave”. Koncert u Zagrebu je u sklopu maratonske svjetske turneje pod nazivom NEW GENERATION TOUR koja je započela u Njemačkoj, nastavila se diljem Sjedinjenih Država, a završit će koncertima u Srednjoj i Istočnoj Europi.

RIVERSIDE – Celebrity Touch @ YouTube

Upad u pretprodaji: 65 KN, na dan koncerta na blagajni kluba: 80 KN

Ulaznice u pretprodaji potražite na sljedećim lokacijama: Dirty Old Shop, Tratinska 22; Rockmark, Berislavićeva 13.

http://en.wikipedia.org/wiki/Riverside_%28band%29
http://riversideband.pl/en/
https://www.facebook.com/Riversidepl

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *