Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

7 štetnih navika koje treba eliminirati iz života!

štetne navikeLoše navike polako ali sigurno utječu na vas i pretvaraju život u potpuni nered. No, iako ih se teško riješiti, trebali biste početi raditi na tome i eliminirati ih iz života, jer ako to ne učinite sada koštat će vas veza, poslovnih prilika i mnogih drugih stvari koje su vam drage.

Ako želite postati najbolja verzija sebe, evo popisa loših navika koje trebate eliminirati iz života što je prije moguće:

1. Odugovlačenje

Nalazite li se često u situaciji da važne zadatke ostavljate za kasnije? Kada odgađamo stvari umjesto da ih odmah odradimo, one često budu zaboravljene. Vaš uspjeh snažno ovisi o vašem odnosu prema malim stvarima i ako se ne možete natjerati da ih napravite odmah, kako čete uspjeti ostvariti značajnije pothvate u životu? Sačuvajte sami sebe glavobolje i prestanite odugovlačiti!

2. Sanjarenje o savršenoj budućnosti

Prema istraživanjima, maštanje o savršenoj budućnosti zapravo smanjuje energiju. Što vas, zauzvrat, čini manje motiviranima da radite na ostvarenju vlastitih ciljeva. Međutim, postoji određeno vrijeme kada vam to može pomoći, ali razlika leži u predviđanju u odnosu na maštanje.

Kada maštate, zamišljate nešto što je toliko daleko od stvarnosti, da je doista teško poduzeti bilo kakve korake u sadašnjosti. S druge strane, predviđanje budućnosti gledanje je stvarnih mogućnosti gdje vas svakodnevni postupci mogu odvesti.  I tu je razlika u kretanju prema naprijed i pretvaranju da to zaista činimo.

3.Provjeravanje mobitela za vrijeme razgovora

Nema goreg od nepristojnog gledanja u mobitel dok se netko pokušava povezati s vama licem u lice. Kada vodite razgovor, fokusirajte se samo na to i ništa drugo. Razgovori su puno ugodniji kada nema ometanja sa strane koja ih prekidaju.

4. Korištenje elektronike prije spavanja

Korištenje mobitela, računala ili tableta prije odlaska u krevet može utjecati na kvalitetu vašeg sna. Plavo svijetlo koje emitira ova elektronika može ometati proizvodnju melatonina hormona odgovornog za poticanje sna. Ono vas tjera da ostanete dulje budni noću i ometa vaš bioritam. Ako ne poduzmete nešto uskoro, tijekom vremena može vas dovesti do nesanice. Također, potrebno je reći kako pospanost u jutarnjim satima narušava vašu produktivnost tijekom dana.

5. Prebacivanje krivnje na druge

Okrivljavanjem drugih za stvari koje idu naopako u vašem životu nikada neće dovesti do nečeg pozitivnog. Da biste živjeli zdrav i pozitivan život, uvijek morate preuzeti potpunu odgovornost nad vlastitim pogreškama. Čak i ako vam je netko nanio nepravdu, provodeći vrijeme u ljutnji samo će vas spriječiti da poduzmete korake potrebne kako biste svoj san pretvorili u stvarnost.

6. Ukalupljivanje

Pokušavajući se svidjeti svima, samo će vas učiniti dugoročno jadnima, a i nitko ne voli ljude koji se previše trude. Možda slijedite karijeru koja vam ne daje smisao samo zato što je dobro plaćena ili ostajete u lošoj situaciji jer se bojite što bi se moglo dogoditi ako riskirate.

Što god to bilo, stanite i razmislite na trenutak. Je li stvarno vrijedno toga? Ako morate promijeniti svoje interese, mišljenja, vrijednosti i uvjerenja samo da bi se uklopili, to jednostavno znači da ste na krivom mjestu.

7. Druženje s negativnim ljudima

Znate o kome pričamo?

O osobi koja uvijek ima nešto loše i obeshrabrujuće za reći o ideji koju smislite. Istina je da smo već sami sebi najveći kritičari, tako da sigurno ne pomaže kada u našim životima postoji netko tko prigovara svemu što kažemo ili učinimo.  Uklonite te nepotrebne ljude iz života i usredotočite se na provođenje vremena s ljudima koji vas podržavaju i na koje uvijek možete računati kada dođe vrijeme za to.

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *