Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Lekcije o prekidima

Prekidi su tako traumatizirajući, inspirirali su nebrojeno mnogo filmova sa likovima slomljenih srca. No, ti filmovi nisu samo zabava za vaš „party samosažaljevanja“. Oni također imaju u sebi i životne lekcije koje vam pomažu preboljeti prekid.

1. Lekcija o prekidu iz filma Preboljeti Sarah Marshall – dajte si vremena za tugovanje (ali ne predugo)

Nakon što Sarah Marshall (Kristen Bell) prekine sa svojim dugogodišnjim dečkom Peterom (Jason Segel),  on provodi većinu svog vremena doma pjevajući tužne pjesmice. A znate što? To je OK. No, s vremenom , dođe k sebi i počne raditi ono što voli – piše svoju Dracula Muppet operu.

11-lekcija-o-prekidima

2. Lekcija o prekidu iz filma Dućan snova – napravite popis onoga što se ne radi u vezi

Prije nego vas „opali“ nostalgija i sretni trenuci koje ste proveli s osobom, napravite ono što je napravio i Rob Gorden (John Cusack) – listu pogrešaka kako iste ne bi ponovili.

Ducan-snova

3. Lekcija o prekidu iz filma Vječni sjaj nepobjedivog uma – rješite se podsjetnika na vezu

Iako ne možete u potpunosti izbrisati sjećanje na svoju bivšu/ bivšeg kao Joel (Jim Carrey) u filmu Vječni sjaj nepobjedivog uma, možete baciti sve uspomene u smeće. Ako ih ipak morate zadržati, spremite ih negdje na stranu.

Vjecni-sjaj-nepobjedivog-uma

4. Lekcija o prekidu iz filma Celeste i Jesse zauvijek – držite distancu

Nakon što Celeste (Rashida Jones) i Jesse (Andy Samberg) prekinu, misle da i dalje mogu biti najbolji prijatelji kao i prije. Pogrešno. Nakon što prekinete, morate provesti neko vrijeme distancirani jedno od drugog.

Celeste-i-Jesse-zauvijek

5. Lekcija o prekidu iz filma Seks i grad – okružite se prijateljima

Kada Carriein (Sarah Jessica Parker) zaručnik Faca, koji ima fobiju od veza, ostavi nju na dan vjenčanja, njene najbolje prijateljice Charlotte (Kristin Davis), Samantha (Kim Cattrall) i Miranda (Cynthia Nixon) su te koje joj pružaju najveći oslonac. Oslonite se i vi na svoje prijatelje kada ste potišteni.

Seks-i-grad

6. Lekcija o prekidu iz filma (500) dana ljubavi – budite realistični

Tom (Joseph Gordon – Levitt) proveo je puno vremena misleći kako je Summer (Zooey Deschanel) njegova djevojka iz snova, ne slušajući nju dok je govorila kako ne vjeruje u pravu ljubav. Samo zato jer vi želite da neka osoba bude vaša srodna duša, to ne znači da ona to zapravo i jest.

500-dana-ljubavi

7. Lekcija o prekidu iz filma Ta luda ljubav – priuštite si makeover

Ok, možda nemate zgodnog Ryana Goslinga dostupnog da vam omogući makeover kao što je to učinio liku Stevea Carella, ali to ne znači da se ne možete razmaziti sa takvom „terapijom“.

Ta-luda-ljubav

8. Lekcija o prekidu iz filma Praznik – isprobajte novu lokaciju

I Amanda (Cameron Diaz) i Iris (Kate Winslet) trebaju odmor od problema sa svojim dečkima pa se odluče zamjeniti za kuće i tako upoznaju novu ljubav u drugom okruženju. Tko zna? Probajte i vi nešto takvo pa možda upoznate svog Jude Lawa.

Praznik

9. Lekcija o prekidu iz filma Dnevnik Bridget Jones – probajte izlaziti sa dobrim dečkima

Ako imate tip dečka – zločestog dečka, kao što to ima Bridget Jones (Renée Zellweger), probajte izlaziti sa apsolutnim čistuncem. Naravno, Hugh Grantov lik, Daniel Cleaver je zgodan i šarmantan, ali Mark Darcy (Colin Firth) je onaj koji traje.

Dnevnik-bridget-Jones

10. Lekcija o prekidu iz filma Klub prvih supruga – najbolja osveta je kada se dobro osjećate

Kada žene koje igraju uloge dama Kluba prvih supruga (Bette Midler, Goldie Hawn i Diane Keaton) odluče osvetiti se svojim preljubničkim bivšim muževima, sve završava sa velikom dramom. No, kada tu svoju energiju usmjere na dobra djela, pronađu pravu sreću.

Klub-prvih-supruga

11. Lekcija o prekidu iz filma Plavuša uzvraća udarac – ostvarite veće i bolje ciljeve

Zapišite izjavu iz knjige Elle Woods (Reese Witherspoon): Nakon prekida je pravo vrijeme za biti sebičan. Pronađite u sebi potencijal koji niste niti znali da ga imate i upotrijebite ga.

Plavusa-uzvraca-udarac

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *