Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Božićna kolumna

anas_sensual_fitnessNa početku se želim ispričati svima vama koji ste dugo čekali moju novu kolumnu.

Prosinac je jednostavno takav mjesec, kada ne stigneš ni disati a kamoli pisati.

A volim pisati. Jedino što volim više od pisanja je plesanje.

Kada se godina bliži kraju, a nova kuca na vrata, nekako smo svi u prebrojavanju dobrih i loših trenutaka. Kujemo velike planove za novu godinu, odričemo se loših navika i obečajemo da ćemo početi s novim, boljim i kvalitetnijim životom.

Vjerujem da ste sve odlučile da ćete se više smijati, manje ljutiti, tugu ćete, sigurna sam, zamjeniti plesom, a u zločestim ljudima pronaći ćete nešto dobro.

Moju godinu obilježile su trenerice Ana’s Sensual Fitnessa. Koliko god da mi je dan bio loš, dolazak u klub pozitivne enrgije, dan se čarobnim treningom transformirao u savršenu koreografiju koja se ne može opisati riječima.

Prvi treninzi su bili naporni i teški. Boljeli su me dijelovi tijela za koje nisam ni znala da postoje.

Opuštanje, trubušnjaci, elementi na šipci i na kraju ples koji se zove rutina, izgledali su mi kao nemoguća misija… Prvi element, za kojeg sam mislila da ga nikada neću moći napraviti, bila je krijesnica. Boljele su me noge, ruke, sva sam bila plava od modrica… dok ju nisam usavršila. A nije mi trebalo dugo. Možda par treninga. Ali trenerica mi nije dala mira. Bila je uporna. „Ja to ne mogu“ su riječi koje te žene ne razumiju. Sada sam na trećem stupnju i obožavam krijesnicu. Ponekad mi se čini da se vrtim satima u tom divnom pokretu na šipci s kojom sam se vrlo brzo sprijateljila. A kada se samo sjetim da sam mislila da ja to ne mogu…

Na početku sam mislila svašta. Mislila sam da više nema mjesta u mom životu za nove ljude, da jednostavno nemam vremena dolaziti na treninge, da nemam o čemu pričati sa ženama koje tamo treniraju, ali već nakon par dana postale smo dobre prijateljice. Danas, jedva čekam da uđem u dvoranu i da budem ono što jesam. Bez maski, bez lažnog glumatanja. Prava ja, okružena istim takvim, pravim ženama.

Ljepota treniranja u Ana’s Sensula Fitnesu nije samo u treningu već je i u druženju prije treninga, nakon treninga, na zajedničkim partyima. Moj prvi božićni party sa ženama s kojima treniram, sa ženama sa viših stupnjevima, sa trenericama, koje nisu samo trenerice, negu su i psiholozi, prijateljice, rame za plakanje i žene s kojima se možeš nasmijati do suza, bio je u clubu Hollywood prije desetak dana. Party je bio zatvoren za javnost, bez muškaraca, samo za žene. Žene koje nisu odmjeravale jedna drugu, žene koje ne ogovaraju, žene koje nisu zavidne, žene koje se međusobno ne mrze… to su jednostavne, stvarne žene koje su se dobro zabavile. Bilo je savršeno. Sve vi koje ste propustile party, ne očajavajte, vjerujem da Ana planira još ludih zabava.

Sve vi koje ste bile na posljednjem treningu uživale ste u iznenađenju koje su nam trenerice napravile. Santa’s baby ples bio je savršen. Bilo mi je žao što ih nisam mogla snimiti i pokazati vam snimku.

Njih 5 trenerica, presvuklo se u sexy mrazice, obule su visoke štike i napravile show za pamćenje. Sve do jedne smo bile u šoku. Nešto presavršeno, što jednostavno morate doživjeti. Nakon današnjeg treninga sve smo dobile DVD-ove Ana’s Sensual Fitnessa, sjajilo i olovku za usta, kako kaže Ana, voditeljica centra, da ostanemo preko praznika senzualne i fit.

Iako sam već pisala o tome, žene me i dalje pitaju kako je trenirati kod Ane, zašto ju hvalim toliko, koliko me plaća da pišem tako lijepo o njoj, da li sam stvarno skinula 10 kg u 3 mjeseca, zašto toliko vježbamo opuštanje, a ne elemente na šipci, zar je ples najvažniji od svega i još milion sličnih pitanja.

Drage moje, odgvoriti ću vam opet. Na treningu Ana’s Sensual fitnessa ne trenirate samo tijelo, nego i duh. To je jedna od najvećih razlika Aninong treninga i treninga u nekom drugom centru. Ovdje vas uče kako da se opustite, kako da zamjenite loše misli dobrima, kako da negativnu energiju izbacite, i zamjenitu ju pozitivnom energijom. Elementi na šipci se uče, ali je važno otkriti da ako ti je glava opuštena, svaki element možeš savršeno napraviti. Ples je važan, jer uz ples budiš emocije koje si duboko sakrila u sebi, i vjerovatno, baš kao i ja, zaboravila da postoje. I da ples je najvažniji od svega, jer u plesu se možeš opustiti i biti ono što stvarno jesi, žena koje može sve. Žena bez mana i ikakvih kompleksa. Nema tih novaca kojima se može platiti zadovoljstvo nakon treninga. I vjerujte mi , i dobro i loše bi podijelila s vama. Budite uvjerene da ovo pišem zbog vas, ali i zbog sebe, a ne zbog novca, jer novac nije mjerilo vrjednosti. Barem nije za mene.

Znam da zvuči nevjerovatno, ali ja sam zaista 10 kilograma lakša nego prije tri mjeseca kada sam prvi puta ušla u Ana’s Sensual Fitness. Nisam na nikakvoj rigoroznoj dijeti, trudim se da svaki dan treniram barem sat vremena, zamjenila sam sokove s vodom, loše misli s pozitivom i to je jedini pravi recept.

Želim vam svima ugodne i blagoslovljene blagdane. Sretan vam Božić i uspješna , sretna i plesna Nova godina.

Melita Hanžek

Prijašnje kolumne možete pročitati ovdje:

Šipka i ja

“Putovanje od tisuću milja počinje prvim korakom”

Trbušnjaci, trbušnjaci, trbušnjaci…

Senzualnost dolazi iznutra

Trening Ana’s Sensual Fitnessa

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *