Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Želite smršaviti? Pijte vino prije spavanja

crno_vino_1Bilo da si ležerno sipate cabernet dok ležite na kauču i čitate knjigu ili se ‘gušite’ u Tramincu dok se ne onesvijetite, nema sumnje da volite svoju ‘večernju čašicu’ (ili bocu, ili kutiju s bocama vina).

I razveselit ćemo vas viješću da možete ušutkati sve koji vas truju činjenicama da ne valja piti vino jer su znanstvenici s Harvarda jasno i glasno rekli – da, pijenje vina čini vas mršavijima, piše Funstead.com.

Pod prvo, ako ste odlučili malo više popiti, vino je pravi izbor za vas. Ako je netko iz vaše ekipe pivski tip, vi bolje pijte vino jer pivo sadrži između 13 i 20 grama ugljikohidrata više, dok u vinu ima samo 5 grama. K tome, najsuše vino ima samo dva – DVA! Što znači da – možete ga piti s pizzom bez ikakvog osjećaja krivnje.

Osim činjenice da smo rekli kako je vino dobro za nas, evo još čarobnijeg dijela.

Jedna od posebnih biljnih kemikalija u vinu zove se resveratrol. Izgovaranje imena nije bitno, ali evo što jest – kemikalija u tijelu funkcionira na način da zaustavlja masne ćelije da skupljaju još neželjenih masnoća.

Što u prijevodu znači – to će vas održati mršavima. I da naglasimo, ne govorimo o klasičnoj jednoj čaši vina. Štoviše, pijte najmanje dvije čaše vina.

To znači da vam treba najmanje pola boce vina dnevno. Tolika količina svake večeri i vaši proljetni ciljevi uskoro će postati stvarnost. Kako biste pojačali svoje ciljeve, znanstvenici sa Sveučilišta u Danskoj otkrili su da ljudi, koji piju svaki dan, imaju tanji struk od onih koji piju ponekad.

Znanstvenici s Harvarda otkrili su kako je skoro polovica iz grupe od 20.000 ljudi dobila na kilaži, a nitko od njih nije pio alkohol.

Ako ovakve studije kažu da alkohol skida kile, sumnjamo da će se itko buniti.

Stoga, zašto piti po noći? Kalorije u vinu čine vas sitima i spriječit će noćna iskradanja u hladnjak, što je velika prednost. Sve u svemu, vino je relativno niske kalorijske vrijednosti – 150 kalorija po čaši.

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *