Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Make up trendovi za jesen

Nakon ljeta, za koje vrijedi pravilo manje je više, dolazi nam jesen i vrijeme je da to pravilo prekršimo.

jesenski_make_up_6Važno je naglasiti da kožu treba uvijek adekvatno njegovati u skladu sa njenim potrebama, a jesen je vrijeme kada treba popraviti štetu koju je sunce neminovno učinilo i dobro je pripremiti za zimu. Samo ispravno njegovana koža je lijepa koža, a samim time i svaka šminka ljepše izgleda na njegovanom licu.

S prvim danima jeseni mnoge se žene odlučuju na novu boju kose i na malo odvažniji make up i to je po meni idealno godišnje doba za eksperimentiranje novim nijansama. Boje koje ćete odabrati za sebe uvelike ovise o trendovima i osobnim sklonostima a s obzirom da i priroda oko nas mijenja boje u jesen, zašto ne bismo i mi?

Trendovi u make upu ove jeseni su uistinu raznoliki tako da svaka žena može pronaći nešto za sebe. Modni imperativ su metalik sjenila na očima u svim nijansama zelene i plave boje uz neutralan ruž na usnama, make up 60-ih sa naglašenim dvostrukim linijama tušem uz neizostavnu bijelu olovku na tzv. waterlineu, te uvijek popularan nude look gdje se naglasak stavlja na prozračnost i svježinu lica.

Najčešće pitanje koje mi je postavljeno je ‘koje boje meni pristaju’? Naravno, postoje određena pravila i smjernice al pravila su tu da se krše i generalno gledano, ako se osjećate dobro s nekom bojom koja možda i nije idealna za vas, odvažno je nosite, jer ljepota je uvelike odraz onoga kako se osjećamo u vlastitoj koži.

Nemojte se bojati eksperimentiranja s bojama, sve smo mi sklone upasti u rutinu i godinama nositi jedan te isti look, no promjena ipak uvijek dobro dođe.

Nekada je i mali detalj dovoljan da osvježi kompletan look kao naprimjer  olovka za oči u boji ili malo jači ruž.

Većina žena našeg podneblja su toplog podtona kože i jesen je idealno vrijeme za isprobavanje čitavog spektra toplih tonova od bež, zlatne, brončane, čokoladno smeđe pa sve do maslinaste i tople ljubičaste nijanse.

Ukoliko ste te sreće i zadržali ste blagu ljetnu preplanulost, dodatno ju možete naglasiti bronzerima a prirodno svjetlopute žene se mogu poigrati nježnijim tonovima istih.

Make up  toolsJesen je vrijeme i kad se većina žena odvaži nositi jače boje ruževa i uz neizostavne tople crvene nijanse na jesenskoj paleti su i tamniji ruževi boje šljive, crnog vina, patlidžana i sl.

Zapravo, jedino pravilo je da nema pravila, bitno je da se vi osjećate dobro s onim sto nosite i da istaknete ono sto mislite da je na vama lijepo.

Neutralni look za dnevni make up i nude ruževi uvijek su sigurna kombinacija no ne bojte se ponekad posegnuti za malo jačim bojama, osobito navečer.

Nova boja kose i novi ruž za usne mogu učiniti čuda, mi žene to najbolje znamo, stoga budite odvažne i isprobajte nešto novo ove jeseni.

Pogledajte par prijedloga za savršeni jesenski make up:

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *