Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Zašto je dobro imati sarkastičnog prijatelja

sarkazamImate li sarkastičnog prijatelja? Ako imate onda vjerojatno znate da su nezamjenjivi. U društvu često slove za najzabavnije i uvijek su iskreni. Za one koji ih ne poznaju njihove sarkazam može zvučati zlobno i oholo. U stvarnosti, sarkastični prijatelji nemaju loše namjere, zapravo, oni su često ljudi  kojima je najviše stalo do vas!

U nastavku pročitajte zašto je dobro imati sarkastičnog prijatelja: 

1. Uvijek su iskreni 

Iskoristiti će svoj sarkazam kako bi vam ukazao na istinu koju morate čuti i vidjeti. Možete biti sigurni da će vam reći stvari koje vam nitko drugi vjerojatno ne bi rekao. Isto tako, u takvim prijateljstvima često može doći do rasprave, a razlog tome je to što sarkastična osoba nikad ne uljepšava istinu. Oni će uvijek reći onako kako stvari stoje, ali ne zato što vas žele povrijediti, već zato što im je stalo do vas.

2. Nisu lako uvredljivi 

Osobe koje ne uljepšavaju istinu koju govore ne uvrijede se lako. Štoviše, očekuju da će ljudi biti iskreni i otvoreni poput njih. Prihvaćaju kritike ne uzrujavajući se i ne shvaćajući sve previše osobno. Što znači da ako se ne slažete s nekim, ne znači da ne možete međusobno voditi zreo i iskren razgovor.

3. Daju vam do znanja da zaslužujete više 

Sarkastičan prijatelj otvoreno će vas podsjetiti da zaslužujete više onda kada se odlučite pristati na manje nego što zaslužujete. Uvijek će vas poticati da budete bolji. Također, oni se ne boje istaknuti i objasniti zašto misle da zaslužujete više od posla ili partnera s kojim ste se odlučili zadovoljiti.

4. Uvijek znaju kako vas razvedriti

Ovaj tip prijatelja majstor je sarkazma i humora. Što znači da će, kada god budete loše volje, biti uz vas da vas razvesele tako što će vas nasmijati. Naravno, mogli bi se koji put našaliti na vaš račun; međutim, nakon što ste dugo  prijatelji s njima, znat ćete da vas ne pokušavaju uvrijediti. Isto tako, mogli bi davati sarkastične komentare o ljudima ili stvarima koje su vas uznemirile. U svakom slučaju, uvijek točno znaju što reći i učiniti kako bi poboljšali vaše trenutno raspoloženje.

5. Znaju kada treba biti ozbiljan 

Ako niste imali sarkastičnog prijatelja, možda mislite da zvuči kao da ta osoba nikada može pokazati empatiju ili suosjećanje. To uopće nije točno! U stvarnosti sarkastični prijatelji znaju kada treba stati na kraj svojim šalama i duhovitim komentarima. Ipak, oni znaju da ponekad trebaju biti samo rame za plakanje i slušati vas. Upravo to ih čini tako posebnima.

Biti prijatelj sa sarkastičnom osobom znači da možete biti sigurno da ćete uz sebe uvijek imati nekoga odanog i iskrenog! 

Mel

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *