Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Zašto je važno uvažavati razlike u vezi?

vezee6 razloga zašto je važno cijeniti i uvažavati razlike u vezi! 

Razlike su često, upravo one stvari koje nas i privlače potencijalnom ljubavnom partneru. Na primjer, sramežljivog introverta može privući otvorena priroda ekstroverta ili nekoga kome nedostaje samopouzdanja, privući će netko tko ga ima u izobilju. No, kako vrijeme prolazi te razlike također mogu biti uzrok niza sukoba u vezi.

U nastavku pročitajte nekoliko važnih razloga koji vam mogu pomoći da se više cijenite i da vidite više pozitivnih strana u partneru koji ima drugačije osobine od vas. 

1. Vaše razlike čine život puno zanimljivijim 

To vam vjerojatno neće biti toliko korisno kad se posvađate s partnerom, ali vaše vam razlike omogućuju da riješite nesuglasice i raspravite situaciju na lakši način, bez prepiranja. Umjesto tipične svađe radi nesuglasica, stvari možete sagledati iz drugačije perspektive i razvijati se kao osoba, rasti zajedno. Također, iste te razlike odličan su instrument za držanje dosade podalje od ljubavne veze.

2. Vaše razlike mogu vam pomoći da dobijete jasniju sliku onoga što uistinu želite 

Stvari zbog kojih se razlikujete mogu vam pomoći uvidjeti ono što želite i ono što ne želite, kao i ono što ste spremni tolerirati i što niste. Razlike pomažu kako bi obje strane jednako rasle na različite načine u vezi.

3. Razlike vas uče boljoj komunikaciji 

Kada vi i vaš partner posjedujete značajne razlike, oboje biste trebali raditi na poboljšanju komunikacije kako biste popravili nastalu situaciju. Umjesto da pristanete na neslaganje, sjednite i razgovarajte dok ne postignete kompromis koji vam u potpunosti odgovara i jednoj i drugoj strani. Komunikacija je ključ svake veze!

4. Nadopunjujete se kroz različite vještine koje posjedujete

Možda je vaša druga polovica dobra u informatici, a vama je potreba pomoć u pripremi mrežne prezentacije, no niste najstručniji u tome. Ili ste možda mirna osoba koja se može nositi s pritiskom dok su posvuda znakovi koji upućuju na nevolju, što znači da se dobro nosite sa stresnim situacijama i djelujete umirujuće na partnera. Pozitivnim stranama različitih vještina partnera nema kraja, samo im morate dati priliku.

5. Možete učiti iz moralnih stajališta jedni od drugih 

Na primjer, ako vaš partner puno više pomaže potrebitima nego vi. Možda ima jače razvijenu empatiju i  osjećaje prema onima koji se teško nose sa životnim nedaćama, a empatija i dobrota partnera, može pomoći da i vi postanete bolja i brižnija osoba.

6. Vaš partner mogao bi vam pomoći u nošenju sa stresom i obrnuto 

Kad imate nekoga pored sebe, naučite puno o njegovim načinima suočavanja sa stresom i stresnim situacijama. O tome supružnici mogu jako puno naučiti jedni od drugih. Na primjer, vaš partner možda trči ili udara vreću u teretani kad se osjeća preplavljeno stresom i to ga opušta. Postoji velik broj načina za izboriti se sa stresom, a možda baš vaš partner zna najbolji način za to.

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *