Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Veličanstven koncert Josipe Lisac posvećen Karlu Metikošu

Josipa Lisac, naša najveća glazbena umjetnica, održala je u rasprodanoj Maloj dvorani Doma sportova koncert koji će po mnogim mjerilima ući na popis najvažnijih u njezinoj prebogatoj karijeri.

Josipa LisacNakon što je bez ikakvih problema rasprodala sve ulaznice još u četvrtak poslijepodne Josipa i njezin fantastičan bend u sastavu Gojko Tomljanović, Josip Grah, Borna Šercar, Davor Črnigoj i Davor Doležal pripremili su nastup koji će sigurno biti među najimpresivnijim u 2015. godini. Koncert posvećen Karlu Metikošu u svojem je 24. izdanju pojačan obilježavanjem 40. obljetnice praizvedbe naše prve rock opere “Gubec Beg”. Uz izabrane arhivske snimke nekoliko izvedbi Josipa je podsjetila koliku snagu i viziju su imali stvaratelji “Gubec Beg”-a, “natjeravši” gdina Ivicu Krajača da ustane i dobije frenetičan aplauz prepune dvorane. Po staroj navici koncert je započet skladbom “Ave Maria” (upravo iz “Gubec Beg”-a) nakon koje je slijedila jednako antologijska “O jednoj mladosti” i već u tih prvih desetak minuta vidjelo se da je pred rasprodanim auditorijem večer za pamćenje.

Set lista koncerta dotaknula je dakako sve najvažnije momente Josipine karijere, neke aranžerski toliko preuređene da im je udahnut novi život, a neke u izvornim verzijama koje su, sudeći prema jučerašnjoj publici, vezale generacije uz sebe. Jedan od najdirljivijih momenata večeri svakako je bio hommage Arsenu Dediću kroz a capella verziju njegove “Znat ćeš”. Nakon gotovo dva sata i 15 minuta koncert je završen proročanskom “Ispočetka” koju Josipa uvijek čuva za kraj kao svojevrsnu pozivnicu za sljedeće susrete.

Superioran nastup, nemjerljiv s ičim na sceni pokazao je da Josipa nije na tronu regionalne scene. Ona jednostavno već godinama igra u nekoj sasvim drugoj “Ligi prvaka”. Inspirirana, emotivna i beskrajno zahvalna samo njoj svojstvenom lakoćom ispisala je novu stranicu Dnevnika jedne ljubavi.

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *