Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Nova zvijezda modne scene

Identity by Igor DjugaNedavno je u Splitu održana jedanaesta Montura Split Fashion Destination koja je okupila impozantan broj modnih kreatora Hrvatske. Dioklecijanovi podrumi tako su opet otvorili svoja vrata ovom prazniku mode. Uz već etablirane modne kreatore i modne kuće posebno se istaklo jedno ime. Identity by Igor Đuga koji se već razvija u brend. Prekrasni materijali, haljine koje prate liniju tijela zajedno sa nakitom dizajnerice Maje Gudelj oduševile su publiku i modne znalce donijevši šarm, nama tako bliskog talijanskog Mediterana. Uzmemo li u obzir da je dan poslije revije više od polovine kolekcije rasprodano, kao i činjenicu da mu je prva susjeda tokom školovanja u New Yorku bila legendarna Anna Wintour imamo i više nego dobrih razloga za razgovor s ovim  osebujnog i kreativnim momkom.

Glam.hr: .Za početak kako je krenuo tvoj put prema karijeri stilista i modnog dizajnera,te kakvi su dojmovi poslije prve revije?

Igor Đuga: Hvala na pitanju, moram istaknuti da već duže vrijeme se bavim modnim stylingom za prijatelje, kolegice i klijente pa mi se čini logičnim da sam krenuo i u osmišljavanje svoje prve javne modne kolekcije.Veseli me sto je kako i vidite već moja prva kolekcija zapažena i sto sam dobio brojne čestitke te sto svakodnevno primam upite o kolekciji,mom radu,planovima i idejama.

Glam.hr: Odakle ideja za naziv brenda IDENTITY?

Igor Đuga: Naziv brenda Identity zasniva se na ideji da osmišljavam nečiji modni stil,modni identitet,ili izraz koji na neki način,ionako svatko od nas posjeduje.Dakle u onome sto ja dizajniram klijentice izražavaju svoj personality,ali i dio moje vizije njih samih.Identity je naša točka dodira.

Glam.hr: Kako biraš svoje suradnike?

Igor Đuga: Suradnike biram tako sto moram osjetiti pozitivnu vibraciju u startu,mora se razvijati kreativna sinergija među nama,zasad nas je nekoliko u timu koji priprema nove projekte.U poslu kojim se bavim nema mjesta za previse emocija bas kao i u drugim poslovima,moram odmah prepoznati jesu li osobe u mom timu kreativne kako bi zajedno stvarali Identity.

Glam.hr: Da li si imao tremu? Ipak je ovo ovo bila tvoja prva revija?

Igor Đuga: Naravno da je bila prisutna trema. Svatko tko je odgovoran u poslu mora imati tremu pred javnu prezentaciju jer je to pitanje odgovornosti prvenstveno prema klijentima i publici

Glam.hr: Koji materijalu su zastupljeni u izradi kolekcije?

Igor Đuga: Ova kolekcija izrađena je uglavnom od prirodnih materijala jer materijali su presudni za kvalitetnu realizaciju modne ideje i kolekcije

Glam.hr: možeš li nam otkriti odakle crpiš inspiraciju za svoje kreativne kolekcije?

Igor Đuga: Inspiraciju za prvu kolekciju je moj omiljeni film MALENA svi mi imamo neki stih, izreku, pjesmu,film… nešto što nas nadahnjuje u kreativnosti, pa je tako i ovaj film bio moje nadahnuće za kolekciju i sva ta priča, scenarij filma o ljepoti žene.

Glam.hr: čiji stil posebno cijeniš na našoj, a čiji na svjetskoj društvenoj sceni?

Igor Đuga: Posebno cijenim modni stil Nikoline Pišek, koja je uvijek sexy i romantična, a nikad vulgarna. Nju bih ovaj put izdvojio. A kad je u pitanju svjetska scena izdvojio bih Siennu Miller, Miroslava Duma i moju veliku prijateljicu Amru Beganović. Ako je riječ o kreatorima, izdvojio bih Boudoire, Twins, te moju mladu kolegicu iz Splita, Anu Bogdana. Na svjetskoj sceni svakako treba spomenuti najvećeg od svih, Johnna Galiana, Tom Forda i neprikosnoveni dvojac, Dolce i Gabbana.

Glam.hr:  Čujem da si imao prilike u New Yorku često susretati čelicnu lady svjetske modne scene Annu Wintour. Kakvi su tvoji dojmovi?

Igor Đuga: Moram reći da sam prilikom boravka u Velikoj jabuci dugo stanovao u zgradi koja se nalazi preko puta njenog ureda. Često sam ispijao kave, trenirao i viđao je u prolazu, dok bi ulazila u svoju limuzinu. Ona je fascinantna žena. Žao mi je sto nemam fotografiju s njom ali već prilikom sljedećeg odlaska to će biti ispravljeno. Ha ha.

Glam.hr:  S obzirom da puno radiš i puno stvaraš, kada možemo očekivati drugu kolekciju?

N Igor Đuga: ovu kolekciju pripremamo, naravno, bit će to kolekcija za jesen-zimu,a predstavit ću je na nekoj od modnih manifestacija na jesen, biti će dosta šokantna, potpuno drugačija od prethodne koju ste vidjeli. Ne bih dalje, da otkrivam detalje.

Glam.hr: I za kraj, možeš li nam otkriti koje su tvoje želje i planovi za budućnost?

Igor Đuga: Uh, mnogo je želja i planova. Ha ha. Uglavnom, želim da da mi sljedeća kolekcija postugne zapažen uspjeh, barem kao ova prva.

Razgovarao: Mirko Merčep

Foto: Iris Ban/ STUDIO IRIS

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *