Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Premijera predstave Zagrebačkog glumačkog ateljea

kazalište2U tijeku su pripreme za premijeru predstave “Ja koja imam nevinije ruke”, u čijem je fokusu umjetničko stvaralaštvo najveće hrvatske pjesnikinje, Vesne Parun. Premijera predstave održat će se 10. travnja 2014. godine u  20 sati u Velikoj dvorani Teatra &TD.

Predstava je monodramski projekt koji su, u suradnji s timom, osmislili glumica Vesna Tominac Matačić, koja je odabrala tekstove, i kazališni redatelj Ivan Leo Lemo, koji potpisuje koncept i režiju predstave. Projekt predstavlja njihov zajednički rad na istraživanju rada i života Vesne Parun. Osim najvažnijih epizoda iz njenoga života, gledatelji će se moći prisjetiti poznatih i manje poznatih lirskih uradaka ove značajne umjetnice.

Originalnu glazbu za predstavu skladao je Ozren K. Glaser, uspješni hrvatski glazbenik koji se afirmirao inozemnom karijerom na filmu,  kostimografiju potpisuje Dies Gaudii, a oblikovanje svjetla Miljenko Bengez. Producentica predstave je Tatjana Aćimović, a predstava je nastala u produkciji Zagrebačkog glumačkog ateljea.

Nadnevak svečane premijere ujedno je i dan rođenja Vesne Parun, pa će se tako prva izvedba igrati upravo kao dio obilježavanja rođendana pjesnikinje. Nakon premijere, zakazana je reprizna izvedba 12. travnja u 20 sati, u Teatru &TD.

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *