Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Poljem se širi miris Porina

Već sam pisala o tome kako svi pjevaju, a ja ne čujem i nije mi nikako jasno čemu sva ta zgražanja oko dodjele Porina Thompsonu.

Nama je Thompson nešto kao Ceca srbima

thompsonMarko Perković Thomspon je nacionalni simbol rata i domoljublja u Hrvata, baš kao i veličina zlatnog križa na dlakavim prsima pravih ‘rvatina. Ceca je Srbima to isto. Osim što je Thompson trenutno najprodavaniji hrvatski izvođač, on je i najslušaniji. Barem tako tvrdi struka koja mu je ove godine dodijelila Porina za hit godine. Njegov album Ora et Labora doslovno je u sekundi rasprodan. Ne znam da li ste primjetili, ali on puni stadione. Dileri karta cvatu od posla na njegovim koncertima. On uvijek rasproda sve koncerte i uvijek se za njega traži karta više! Takvu Thopsonomaniju na ovim prostorima nismo doživjeli još od Brene u 80′tima!

Nije da ga branim, ali on pjeva budnice i očito je upravo to ono što ljudima treba. Ali nam treba jače, jer ove nisu dovoljno snažne. Ne vjerujem da su ikoga, osim dijaspore na fejsu, njegove budnice probudile. Trebao je osvojiti barem dva Porina, pa nek’ se čuje glas naroda!

Ljudi ga vole jer pjeva o tome koliko voli svoju zemlju. Njegovi tekstovi nisu znastvena fantastika kao Huljićeve pjesme, pune metafora i personifikacija poput : „iz kolica vire crte tvoga lica“, tekst koji znaju ama baš svi, ali nitko ne razumije. Pa čak ni autor.

Pokaži sise i uzmi mikrofon

Nives_Celzijus_Naše pjevačice, jedva odjevene ili potpuno gole, pune koncertne dvorane  i klubove. I baš nikog nije briga za tekst pjesme. Svi bulje u njene sise. Osim onog jednog pametnog, a uvijek se nađe baš jedan takav koji do podne mrzi čitav svijet, a od podne samoga sebe, a očito svršava na Beethovenovu 9 simfoniju, i eto baš njemu ONA smeta! Njena pjesma vrijeđa njegovu inteligenciju. Pa nek te vrijeđa! Da si imalo pametan i ti bi se skinuo gol, uzeo mikrofon u ruke i zaradio neke pare! Ovako stavi slušalice na uši i slušaj što te volja, ne davi sve druge svojim visokoobrazovanim poznavanjem muzike.

Nije baš da su naše pjevačice otkrile toplu vodu, znaju one kako privuči pažnju medija. Skini gače i mrdni guzom i hop cup, evo te na naslovnicama. Nikakv PR stručnjak se s takavom kampanjom ne može nositi.

Sverina je totalni passe, fura se Majca ili Body Paint!

Lana_JurcevicNaša Merlinka s godinama je kao vino. Što je starija to je bolja. No neke njene mlađe kolegice odlučile su maknuti Sevku s trona sexy simbola Balkana. Tako su Nives Celzijus i Lana Jurčević bacile u boj osvajanja glazbene scene po dobro poznatom receptu: skidaj se i slikaj!

Čudi me što Željka Markić  i njena Udruga za zaštitu obitelji šute i bulje u plakat nage Lane Jurčević. Ne čujem da se zgražaju nad razgolićenim jumbo reklamama. Odobravajući komentar imale su samo kumice s placa: Lana je lijepa i mlada, nije udana i nema djecu, za razliku od one Nives koja žari i pali oslikanim grudima po YouTubeu. Ne bi me nimalo iznenadilo da sljedeće godine jedna od njih dvije osvoji Porina za hit godine.

Ako si pravi vjernik i hrvat imat’ ćeš na mobitelu za ring tone melodiju barem jednu, ako ne i obje, pjesme naših novih glazbenih sisa, pardon diva i opijati se do jutra u narodnjačkim klubovima uz obožavane cajke iz susjednih država.

Melita

Foto:Press

Video:Youtube

 

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *