Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Svi pjevaju, ja ne čujem!

Zaista ne znam tko sve nije propjevao ovih dana. Dođe mi da se primim mikrofona i opjevam i ja nešto.

Svi_pjevaju_ja ne_cujemNeki dan je Beyonce rasturila Zagreb, prije toga Beograd… Dok se čitav Beograd  u zadnjih nekoliko mjeseci preselio u Zagreb, naši domaći izvođači rasturaju po beogradskim splavovima, pa eto moram da se pitam, a tko nas bre zavadi?

Zvijezde koje su nekada punile stadione diljem bivše SFR Jugoslavije danas pune narodnjačke klubove namijenjene zlatnoj hrvatskoj mladeži.

No, ruku na srce, ipak je naš Thompson i njegov novi album najprodavaniji  CD u Hrvatskoj i to u rekordnih par dana od kad se našao na muzičkim policama. Istinabog, Thompson je svoj novi CD promovirao na prosvjedu protiv ćirilice ispred 60 000 ljudi, tako da me baš i ne čudi činjenica da smo mi narod od muzike i da za dobru muziku dajemo baš sve što imamo.

Nemojte me krivo shvatiti, apsolutno se slažem da svaki pravi Hrvat mora imati originalni CD u svom autu. Ipak je to auto za koji je rata kredita u švicarcima, a kamata je prešla sve granice zdravog razuma, al eto, ima se, može se.

Ne daj Bože da, dok se voziš na posao koji baš i nije po tvojoj mjeri, jer em ti je mala plaća ili doslovno nikakva, a još za tu crkavicu moraš nešto i raditi, a tvoj CD preskače jer si spržio sa Jubitoa posljednje hitove. I baš te to sve jako živcira. Iz tog razloga shvaćam zašto je važno imati orginalni CD u autu.

Slušajte koga god želite, pa kud puklo da puklo!

Mi Hrvati smo jedini narod koji se ne srami reći u istom danu, neki čak i u istoj rečenici, da ne slušaju srpske narodnjake jer im je to tak fuj, da ono, kuže samo Beyonce,  Depche Mode ili Azru, koji su im tak do jaja, pa će eto za prave umjetnike odvojiti par stotina kuna, onda će otići na prosvjed protiv ćirilice, nakon prosvjeda će otići recimo na koncert Željka Joksimovića  ili Lepe Brene i u nekom zadimljenom klubu do jutra slušati nostalgične ritmove bivšeg komunističkog režima, a sutradan će na gradskoj špici uz šalicu kave kukati kako nemaju čime platiti režije.

Među inim izvođačima, gostujućima, stranima, domaćima, novih i starih zvijezda propjevao je i Ante Gotovina  i to ni manje ni više nego u duetu s Mladenom Grdovićem na jednoj od lokalnih dalmatinskih fešta.

Jasno je i pticama na grani da je javna društvena scena u zadnjih nekoliko mjeseci u totalnom rasulu, te me zaista neće začuditi ako nam u skorijoj budućnosti  Kerum i Jaca zapjevaju u duetu. Po svemu sudeći mogli bi ih gledati u spotu koju će vrlim sposobnostima mrdanja guze inscenirati neka rasna polovnjača, pardon egzotična plesačica iliti lokalna učiteljica, koja će upotpuniti dojam audio performansa  te enormno doprinijeti  efektu vizualnog  identiteta kroz prizmu umjetničkog izražavanja.

Vrlo ćete vjerojatno i njih ubrzo vidjeti na listi za NajGlam osobe, pa ćete kao i na lokanim izborima moći glasati za pobjedničku aferu!

Iskreno, boli me uvo za sve! Oduvijek su se zabavljali oni koji su znali kako! Imati mikrofon u ruci i pjevati o Svijetu glamura, Mile voli disko ili Za Dom spremni  ista je stvar. Jer tko pjeva, zapravo nikada – zlo ne misli!

Jedini je Mišo Kovač prava legenda. On samo dođe na binu, raširi ruke i svi pjevaju, a on ne čuje. Pa čak niti onda kada dođe na sud.

Ali, tko sam ja da ikome sudim? To ću prepustiti vama. Presudite si sami.

Melita Hanžek

 

 

 

 

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *