Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Mayales u KSET-u

mayales3 logoU istom mjesecu kada Mayalese dočekuju čak 3 nominacije za Porin, uključujući onu za album godine, bend objavljuje možda i najiščekivaniju vijest poslije izdavanja hvaljenog povratničkog albuma ‘2’.

Odabrano je vrijeme i mjesto za prvo koncertno uprizorenje Mayalesa, KSET utorak, 23. travnja 2013.godine. Ta je vijest odmah ‘probudila duhove’ s obzirom da povratak Mayalesa na pozornice, 13 godina nakon zadnjeg nastupa (upravo na Porinu, 2000. godine), nije nešto što je Beluhanu i Mirčeti kotiralo kao prvi cilj kada su se upustili u come back odnosno snimanje i izdavanje povratničkog albuma.

Službenim proglasom koncerta u KSET-u jasno je da su se dečki uhvatili u koštac s podizanjem starog/novog benda odnosno zahtjevnim novim repertoarom – što nas sve može veseliti osobito ako znamo početne dileme autora. Eksperimentalni koncept novog albuma, osobito odluka da sam Beluhan prvi put zapjeva vlastite pjesme, te ukupna situacija na sceni razumljivo nije najzahvalniji poticaj za upuštanje u avanturu nastupa uživo.

Odluka da KSET bude prvo mjesto koncertnog uprizorenja prirodno se nadovezuje na nepretencioznost i nezavisnost benda koji bježi, kako od pritiska i velikih očekivanja, tako i od priklanjanja odlukama koje su u trendu – a na uštrb samoj glazbi. Ugodna atmosfera i povijest kultnog kluba odabrani su kao najbolja kulisa za prvi izlazak Mayalesa pred publiku. Neslužbeni razgovori o samom koncertu otkrivaju kako je isti posvećen ‘prosviravanju’ pjesama s ‘2’ koje su po mnogočemu dovoljan izazov same po sebi. Postava benda bit će objavljena nekoliko dana prije samog koncerta…

Kao novi singl Mayalesa odabrana je pjesma Toliko smijeha. Svojim neuobičajenim aranžmanom ova pjesma nastavlja uspješan niz dosadašnjih singlova, Virtual Baby i Ti dobro znaš kome pričam skinutih s albuma koji se svakim novim danom nenametljivo otkrivao kao istinsko osvježenje domaće glazbene scene.

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *