Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Koncertna turneja Josipe Lisac

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKoncertom na zagrebačkom Griču krajem prošle godine, Josipa Lisac započela je turneju kojom će obilježiti 40 godina od izlaska albuma “Dnevnik jedne ljubavi”. Njezin prvijenac nastao 1973. godine u suradnji s Karlom Metikošem, tada poznatim rock izvođačem, kasnije autorom većine njenih pjesama, bio je prvi konceptualni album na području bivše države i predstavlja neizostavni dio domaće rock antologije.

 

Njihov suživot i strast prema glazbi očitovat će se i na Josipinim ostalim albumima i pjesmama koje i danas jednako plijene pažnju i interes publike. Josipa i Karlo surađivali su i na prvoj hrvatskoj rock operi “Gubec beg” čija je praizvedba bila 1975. godine, a upravo se ovih dana može ponovo vidjeti u novoj glumačko-pjevačkoj postavi. Josipa Lisac tumačila je ulogu Jane, a posebno su bile upečatljive njezine izvedbe skladbi Janino ludilo i Ave Maria s kojom Josipa započinje svoje koncerte. Upravo ove skladbe te hitovi s njenih studijskih albuma naći će se u antologiji koju će Croatia Records objaviti ove godine. Radi se o luksuznom četverostrukom CD izdanju s bogatom knjižicom koja će fotografijama i pisanom riječi ispričati Josipinu iznimnu glazbenu karijeru.

Osim nedavno održanog koncerta u Dubrovniku u klubu Revelin, Josipu očekuju koncerti u beogradskom Sava centru za Valentinovo, 16.2. u Skopju, 8.3. u Rijeci te 19.4. u Osijeku. Standardno praćena sjajnim live bendom, Josipa će na ovoj turneji po prvi puta nakon niza godina izvoditi i neke stare klasike iz svog bogatog kataloga s posebnim naglaskom naravno na album “Dnevnik jedne ljubavi”.

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *