Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Kužiš stari moj!

DVADESETA JUBILARNA IZVEDBA LEGENDARNE PREDSTAVE KUŽIŠ STARI MOJ U HARD PLACE-u u nedjelju 28.04. od 20 sati! Autor teksta: Zvonimir Majdak; Glumac/Redatelj: Renato Čanaki. “Kužiš, stari moj”  je legendarna predstava/monodrama koju je svojevremeno igrao, sada pokojni, genijalni glumac Mladen Budišćak i koja je jedna od najgledanijih i najduže izvođenih predstava hrvatskog glumišta sa preko 1000 izvođenja.
kuzis
Nastala po knjizi Zvonimira Majdaka (koja se svojevremeno prodala u 70.000 primjeraka!) ova predstava oslikava fakinski Zagreb 70-tih godina prošlog stoljeća kada su likovi sa periferije, Glista i ekipa, ganjali komade, doživljavali avanture, švercali karte pred kinom i još mnogo toga što je Zagreb nekad činilo baš takvim gradom kakvog ga prikazuje Majdak. Prema romanu je snimljen i film u režiji Vanče Kljakovića, ali po mišljenju mnogih Ivici Vidoviću nije najbolje „sjela“ glavna uloga te tako film nije doživio fenomenalne trenutka kao knjiga i predstava. Socijalnih tema, ali ispričana zagrebačkim zajebantskim žargonom i u monodramskoj interpretaciji velikog broja likova, ova Vas predstava u svojih 60 minuta drži prikovane za stolicu, netremice gledajući i slušajući svaku riječ, a nakon nje vas „vilica boli od smijeha“. (Od pokojnog Budišćaka bi mnogi stand up komičari današnjice mogli puno toga naučiti!) Iako je svojevremeno Jugoton izdao LP ploču i kasetu sa snimkom predstave (koje i danas predstavljaju kultni primjerak zbirki svakog tko je svojevremeno gledao predstavu) nažalost predstava je prestala igrati, a od kada je 2003.g. Budilica napustio ovaj svijet nestala je i nada da ćemo ponovo gledati ovu fenomenalnu izvedbu i da će možda i neke nove generacije uspjeti uhvatiti dio duha starog Zagreba.
Ako niste navikli ići u kazalište evo prilike da se nađete „negdje između“ i u rock klubu pogledate predstavu uz pivu na stolu. Sva mjesta su sjedeća i broj je ograničen pa Vas pozivamo da na vrijeme kupite svoju ulaznicu po cijeni od 20 kuna na šanku kluba Hard Place svaki dan od 20-02 sata i da prisustvujete prvoj predstavi odigranoj u jednom rock klubu u Zagrebu. Hoće li biti još repriza ovisi isklučivo o interesu publike, zato ugrabite svoju priliku za „Kužiš stari moj“. Uz predstavu Vas očekuje i piće dobrodošlice od našeg dragog Marjana – Pelin Antique!

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *