Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

5 zadivljujućih osobina mentalno jake žene

Jake žene toliko su rijetke ovih dana da ih trebamo cijeniti

zena11One prihvaćaju ženstvenost kao nitko drugi. Isto tako, sposobne su raditi stvari koje bi prosječna osoba smatrala nemogućima. Njihova jedinstvena ljubaznost i srčanost zaista je zadivljujuća. Njihova moćna pojava inspirira sve koji se nalaze oko njih.

Biti snažna žena ne znači da ne trebate prihvatiti ničiju pomoć. Ne podrazumijeva se da biste trebali živjeti samotnjački život poput vuka samotnjaka. Umjesto toga, to znači da biste trebali biti savršeno svjesni tko ste vi, što imate za ponuditi i što zaslužujete.

Donosimo vam 5 nevjerojatnih osobina jakih žena:

1. One znaju svoju istinsku vrijednost.

Generalno, biti jaka osoba znači da morate biti dovoljno svjesni tko ste zapravo vi. Morate znati vaše snage, slabosti, potencijale i strahove.  Trebate znati prihvatiti sve na sebi i voljeti sebe jer vas to čini osobom koja jeste. To je točno ono što su snažne žene savladale. One znaju u čemu su uspješne, a na čemu bi trebale poraditi. One znaju kako dokazati da su u pravu te se  isto tako, znaju  ispričati kada su u krivu. Najvažnije, one savršeno razumiju da biti ranjiv i iskupiti se za vlastite greške čini važan dio koji odlikuje snažnu osobu.

2. One nikada ne prestaju rušiti vlastite granice

Život je nepredvidljiva avantura i snažne žene savršeno su svjesne toga. Stoga, u namjeri da testiraju svoj potencijal, one si uvijek postave ludo ambiciozne ciljeve. Žena sa tako snažnom osobnošću uvijek ide za svojim snovima i poduzima što god je potrebno da ih realizira. Ona zna da su odlučnost i osjećaj da ima svrhu ključevi uspjeha i napretka. Čak štoviše, njezin avanturistički duh nikad joj ne dozvoljava skrenuti sa pravog puta na kojem se nalazi. Ona zna gdje ide i ne može dočekati vidjeti što je sljedeće pred njom.

3. Uvijek su otvorene za promjene i napredak

Uistinu snažna žena zna da biti jak ne podrazumijeva biti najbolji u svemu. Umjesto toga, to podrazumijeva imati hrabrost postaviti pitanje svaki put kada ne znamo odgovor na njega. Riječ je o dostizanju nivoa samosvijesti gdje niste uplašeni priznati da je netko drugi možda u nekom polju bolji od vas. Mentalna snaga zahtijeva stupanj emocionalne inteligencije koja vam dozvoljava da spoznate svoje mane, prihvatite ih i odredite svoj sljedeći korak u cilju prevladavanja istih.  Dok god svoj um držite otvorenim u smjeru promjena i poboljšanja, biti će te sposobni ostvariti razine osobnog rasta za koji nikad niste sanjali da ste sposobni. To je točno ono što snažna žena radi.

4. One znaju stvarnu vrijednost sreće

Sreća je magičan alat koji te podiže i tjera da vjeruješ u čuda. Tjera te da činiš stvari koje nikada nisi zamišljala da možeš i suočava te sa problemima kojih si bila prestravljena. Svaka pametna dama  stabilnog razmišljanja zna kako je biti sretan neprocjenjivo. Najvažnije, ona zna da je prava snaga sreće to što je može podijeliti sa ljudima koje voli. Kako god, ona je svjesna kako nije mudro vjerovati da će sreća uvijek biti sa tobom. Zato, umjesto zavaravanja same sebe u vjerovanje da je sve u redu, snažna žena naučena je kako gledati na svjetliju stranu života.  Ona ima sposobnost vidjeti i cijeniti dobru stranu svake situacije.

5. One stoje iza onoga u što vjeruju

Snažne žene imaju visoke standardne, hvale vrijednu etiku i zadivljujuće moralne vrijednosti. Uvijek ostaju dosljedne same sebi i ne boje se boriti se za ono u što vjeruju. Što god da radile, ulažu cijelu sebe. Imaju vrlo jasnu ideju što žele u životu i točno znaju što trebaju kako bi postigle svoje ciljeve. Iako, kad god njihovi napori budu omalovažavani, one imaju hrabrosti zauzeti se za sebe i zahtijevati priznanje koje zaslužuju.

 

Mel

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *