Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Prvi pogled na novi film „Hiljadarka“!

unnamedNenad Đurić, redatelj izrazito uspješne komedije „Nebo iznad krajolika“ ove će nam se jeseni predstaviti sa svojim novim hitom. Riječ je o filmu „Hiljadarka“ koji je rađen u bosansko-hercegovačkoj, hrvatskoj i srpskoj ko-produkciji. Film je u cijelosti snimljen u općini Banovići u Bosni i Hercegovini, a radi se o izrazito ambicioznom projektu snimljenom prema originalnom scenariju uspješnog bosansko-hercegovačkog pisca Zilhada Ključanina na čijem se razvijanju radilo nekoliko godina. Ovim putem ekskluzivno vam predstavljamo prvi plakat iz filma kao i prvu službenu kino najavu za ovaj hit koji u kina diljem regije stiže sredinom rujna ove godine!

Mladić Atif Kurtović (Trifunović) prvi puta u životu silazi u rudarsku jamu kako bi nastavio točno tamo gdje je njegov sada umirovljeni otac stao – postao rudar-udarnik. Međutim, njegova sudbina ubrzo se u potpunosti mijenja kada bude izabran kao lice koje će krasiti najvrijedniju novčanicu u državi – novčanicu u iznosu od tisuću dinara (tzv. „hiljadarku“). Tako se Atif uskoro nađe na putu za Beograd gdje će ga Titov osobni fotograf (Pervan) uslikati za povijest. U cijelu priču uskoro ulazi i mlada djevojka čiji nadimak nije slučajno „Hiljadarka“ (Bukva) u koju se Atif do ušiju zaljubljuje. A kada Tito (Kojo) najavi svoj osobni posjet Atifovom rodnom gradiću – za sve junake ove simpatične priče započet će avantura koju će pamtiti do kraja života.

Komedija „Hiljadarka“ između ostalog posebna je i po tome što je uspjela okupiti najimpresivniju glumačku postavu u jednom filmu u posljednjih nekoliko godina. Tako se među glavnim glumcima pojavljuju Branislav Trifunović („Jesen stiže Dunjo moja“, „Spomenik Majklu Džeksonu“), Aida Bukva („Magacin Kabare Show“), Moamer Kasumović (TV-serija „Lud, zbunjen, normalan“), Milutin Mima Karadžić („Montevideo“), Željko Pervan („Večernja škola“), Nikola Kojo („Mi nismo anđeli“, „Parada“), Slaven Knezović („Ljudožder vegetarijanac“, „Broj 55“) i mnogi drugi. Direktor fotografije je Dušan Joksimović čiji najpoznatiji rad kamerom uključuje nezaboravne hitove kao što su „Lepa sela lepo gore“, „Rane“, „Munje“, „Mi nismo anđeli“ i „Parada“. Uz već navedenu jaku glumačku postavu, izrazito kvalitetnu produkciju, sigurnu redateljsku ruku i scenarij koji obiluje velikom količinom humora karakterističnim za naše prostore nesumnjivo je da komedija „Hiljadarka“ već sada spada u jedne od najiščekivanijih filmova ove godine.

Hit-komedija „Hiljadarka“ u domaća kina stiže sredinom rujna!

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *