Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Izložba skulptura Vitolda Košira

Zagreb, 7. svibnja, 2013. – Vitold Košir, osebujni likovni umjetnik i glazbenik, svestranog kiparskog izričaja, izložio je svoje skulpture u sklopu trgovačkog centra King Cross Jankomir, kako bi na jedinstven način predstavio svoja djela svakodnevnim prolaznicima i posjetiteljima centra.

vitold koširIzložena su djela iz ciklusa „Libar od negromancije“ posvećena Marinu Držiću i „041-01“, u kojima autor obrađuje urbane pejzaže i koristi gradski asfalt kao svjedoka vremena koje govori o njegovu djetinjstvu i odrastanju te Zagrebu kakav je bio nekad i kakav je postao danas. „Izlaganje u velikim, frekventnim i svijetlim prostorima trgovačkog centra predstavlja veliki izazov u odnosu na mirne galerijske prostore. Za likovne radove to je prilika da komuniciraju s velikim brojem posjtetitelja centra i predstave moju viziju Zagreba kroz umjetnost na neobičan i nesvakidašnji način.“, izjavio je Košir povodom postavljanja eksponata u King Crossu.

Vitold Košir diplomirao je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi prof. Šime Vulasa 1989. godine, a studij viole završio je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu 1991. godine. Zaposlen je u Simfonijskom orkestru HRT-a te mu sigurna profesionalna pozicija daje jedinstvenu kreativnu slobodu da stvara i planira autorske izložbe u punom stvaralačkom zanosu. Vitold Košir je tijekom svog umjetničkog sazrijevanja ostao blizak urbanoj rokerskoj gerili, odrastajući u idealnom kulturološkom miljeu Zagreba osamdesetih godina 20. stoljeća.

Libar od negromancije

041-01 -2

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *