Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Prvi eko otok na Jadranu otvara sezonu

Silba ozbiljno započinje svoju turističku sezonu i izgradnju brenda eko otoka. U mjesecu lipnju otvara sezonu sa plivačkim maratonom  „Toreta open water  – Silba  2015.“

Pozvani su svi plivači, kako profesionalni tako i amateri te rekretivci i zaljubljenici u plivanje da se 22. lipnja pridruže na Silbi na ovogodišnjem prvom Toreta open wateru.

SILBANatjecanje je otvorenog karaktera. Plivat će se 2,5 kilometra, a sve će pratiti budno oko profesionalnog suca. Za sve koji taj dan idu na Silbu plivati ili samo na izlet organiziran je  Miatoursov katamaran Mala sirena koji  sa zadarske rive kreće u 9 sati ujutro, a vraća se u 20 sati u Zadar. Cijena povratne karte za natjecatelje iznosi 50 kuna.

Toreta open water imat će 4 katergorije. Mlađi kadeti (do 13 godina), kadeti i juniori (od 14 do 19 godina), seniori (od 20 do 34 godine), te veterani od 35 godina na dalje. Prva trka počinje u 12 sati kada će rutu od 1,25 km plivati mlađi kadeti, a kadeti i juniori u isto vrijeme započinju rutu od 2,5 km. Drugi start kreće u 13 h. Plivat će seniori i veterani (2,5 km). Cijena kotizacije za sudjelovanje iznosi za mlađe kadete 50 kn, za kadete i juniore 80 kn, te za veterane i seniore 100 kn.

Program dodjele medalje uveličat će mješovita klapa Maruška iz Zadra, a za sve je organiziran after beach party koji traje do polaska u Zadar, a za one koji ostanu na Silbi do dugo u noć. Svi natjecatelji imaju osiguran ručak, voće i napitak te majicu.

Inače, Silba je najudaljeniji otok Zadarskog arhipelaga. Kao takav, prirodno mu je da živi i djeluje u skladu sa netaknutom prirodom koja ga okružuje. Iz tog  razloga u zadnje vrijeme Turistička zajednica mjesta Silba, ali i mještani, trude se da otok nudi svim gostima osim mira i tišine izvornu i ekološki uzgojenu gastronomsku ponudu. Sve što se na Silbi uzgoji to ugostitelji i iznesu na stol. Ove godine osim vrhunskom ekološkom gastro ponudom, Silba će vrvijeti i sportskim događanjima. Na ovaj način naša „vrata Dalmacije“ postaju otok predvodnik ekoturizma na Jadranu.

Kalendar događanja:

  • 22.06.2015. Plivački maraton
  • 01.08.2015. Šahovski turnir In memoriam don. Petar Tunjić
  • 05.08.2015. turnir u bućama
  • kolovoz – turnir u odbojci
  • kolovoz – turnir u nogometu
  • 08.08.2015. trka kroz Silbu
  • 15.08.2015. Swim & run aquatlon 2015

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *