Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Izgled (ni)je bitan?

izgled_nije_bitanNemojte me krivo shvatiti – volim nabildane muškarce sa pločicama i tijelom „za umrijeti“. Ali kad se pogleda veća slika, stvari koje čine muškarca privlačnim često nemaju nimalo veze sa mišićima.

Donosimo vam deset glavnih:

1. Romantika

Muškarac koji me je u stanju dignuti i zavrtiti, ili pak čvrsto me zagrliti dok omotavam noge i ruke oko njega uvijek će osvojiti moje srce. Ovisno o kontekstu, ovo je jedno od top seksi, udobnih, erotskih i opuštajućih iskustava. Čak i ako nismo u vezi, uvijek me čini sretnom i ženstvenom. Možda zbog toga što osjećam njegovu snagu ili koliko sam manja od njega, a možda i oboje. Možda je bit u tome što dobijemo osjećaj senzualnosti, spontanog osjećaja međusobne pripadnosti zbog načina na koji naša tijela u tom momentu pašu zajedno. Kako god i što god da je, seksi je!

2. Otvaranje vrata i ustupanje stolice

Užasno me iritira kad ljudi kažu da su kavaliri izumrla vrsta. Nije točno! Vrlo su živi, pa čak među mladima. Znam to jer svaki dan koristim javnim prijevozom ZET-a gdje često viđam kako mnogi dobri muškarci prepuštaju svoja mjesta starijim gospođama i gospodi, otvaraju vrata jedni drugima i čak mi pomažu nositi moju gomilu prtljage i kovčega po stepenicama. Mala poruka njima – svaka čast i hvala vam!
Neke žene ne vole kad im muškarci otvaraju vrata. Protumače si to kao znak da su slabe i ne mogu se brinuti same o sebi, ili da su na neku foru manje samostalne jer muškarac čini nešto za njih. Ja nisam jedna od tih žena. Obožavam kad mi muškarac ponese vrećice iz trgovine, pusti me prije njega u redu na blagajni, otvori vrata ili ponese kofere uz stepenice. Znam da bih sve te stvari ja mogla i sama, učinila sam ih mnogo puta, ali nekako mi je draže kad to učini netko drugi, zbilja mi bar malo olakša život. Osjećam se zbrinuto. Pogotovo u gradovima kad većinu vremena provodimo na mobitelima suptilno ignorirajući svijet oko nas, a tad paše da nas netko primijeti. Način na koji ti muškarci ponašaju govori „ Vidim te, stalo mi je do tebe, jednostavno zato što postojiš „. Također sam počela gledati muškarce koji svoja sjedala prepuštaju starijima u novom svijetlu. Nastupaju kao snažni, vrijedni povjerenja, bitni, savjesni. Nastupaju kao pravi muškarci.

3. Intiman seks usred noći

Ako znaju kako to napraviti na pravi način (polako, nježno i lagano), to je jedna od najseksi stvari na svijetu. Obožavam osjećaj kad me netko dira u polusnu, ono uzbuđenje prije svjesnosti. Obožavam dodirima otkrivati tijelo u mraku, osjećaj kad ne znaš da li sanjaš, neizvjesnost kad će on stati a ja početi. Volim ono kad muškarac polako namješta moje tijelo, pažljivo me stavljajući u pozu gdje cijeli posao obavlja isključivo on. Činjenica da on vodi igru nježno, ali čvrsto u kontroli, meni znači da se mogu samo opustiti i prepustiti užitku. Da, molim! Opet i opet, i tri puta nedjeljom!

4. Majstor u kući

Imam mnogo talenata – govorim pet jezika, dobra sam autorica, brižna osoba, rasturam u igricama poput GTA ili Trivial Pursuit, čak mogu i plesati tango na zavidnom nivou. To na stranu, nemam pojma o praktičnim stvarima. Jedva mogu promijeniti žarulju, a kamoli popravljati stvari po kući – ali za to imam cimera. I moram priznati, to mi je seksi. Neku večer sam došla kući i set zidnih lampica koje su bile pokvarene mjesecima ( doslovno mjesecima ! ) bile su popravljene, samo tako! Kad sam ga pitala kako je to uspio, sve što sam čula bilo je „ bla bla spoj bla bla vijak“. Nisam odgovoru pridavala naročito pažnje jer me baš i nije zanimalo. Ali me zato oduševljava činjenica da konačno vidim stvari u svojoj dnevnoj sobi.

Znam da je ovo klišej – vjerujte mi da znam. Također je istina da nalazim duboku utjehu u tome da su muškarci različiti. Volim kad sam ja dobra u nečem u čemu oni nisu, i što oni ponovno i ponovno čine stvari o kojima ja nemam pojma. Paše mi da znam da se mogu opustiti i da ćete vi biti majstor u kući. Opuštajuće je. I također seksi.

5. Muškarac stoički podnosi moje ispade

Kad poludim oko neke gluposti ( opravdano ili ne ), ne želim da me se ispravlja, da mi se govori što mi je činiti, ne trebaju mi savjeti a ponajmanje mi ne treba da me netko smiruje. Samo trebam znati da imam nekoga uz sebe. Da, kad poludim ne želim da me muškarac pokušava zaustaviti ( kao da bi mogao ), već samo želim da bude uz mene, želim znati da nisam sama. Dakle, muškarac koji me tiho sasluša, tko upije sve u sebe bez da to uzme previše k srcu, je apsolutno seksi. Seksi je u svojoj solidarnosti, svojoj prisutnosti i prirodnosti. Naročito kad mi da do znanja da ga nisam uplašila sa svojim ispadom ( respekt! ) nego da me spremno dočekao. Ti posebni muškarci koji vole i dobre i loše strane, koji znaju da nakon oluje dolazi sunce i spremno ga čekaju puni podrške – oni su seksi!

6.  Igranje s djecom

Odmah u glavu – genijalno je vidjeti da se muškarac odlično slaže s djecom. To ne uključuje glumu da bi se umilio ženi ( to je veliki turn-off ) a zaboravlja da je ženama u genima da to prepoznaju. Seksi je samo kad je iskreno. To je vjerojatno nešto nagonski, životinjski intuitivno što nam govori da bi se dobro slagao i sa našom zajedničkom djecom. Ali koga briga? Jer to nije moment koji je popraćen sa teškim uzdahom i cviljenjem od oduševljenja, već unutarnji turn-on kad doslovno osjećamo tople trnce po tijelu. To ne znači da ja želim imati djecu s tobom, ali me sigurno navodi na potrebu da se pozabavimo praveći ih. Šalim se, na neki način.

7.  Priznaje emocije

Nedavno sam zvala prijatelja da mu kažem da dolazim na sastanak ali da se ne osjećam najbolje. Tužnim sam glasom rekla : „ Oprosti mi unaprijed što nisam naročito zabavna. Potrudit ću se biti bolje volje“. Znate li što mi je odgovorio?

„ Ako ćeš biti dobre volje, super. Ako ne, opet super. Kako god se osjećaš, samo reci.“

Osjećala sam se prihvaćenom do te mjere da su mi oči zasuzile. Znala sam da će biti u redu ako se ne osjećam veselo i da me toga ne treba biti sram. Mogla sam biti svoja – ona prava – a on će i dalje biti moj prijatelj. Kad se muškarac odupire emocijama – mojim ili njegovim, osjećam se potisnuto i neugodno. Stvara mi se osjećaj u trbuhu koji ne mogu potisnuti, a iz mog iskustva, mnogo muškaraca ( i ljudi, ali uglavnom muškaraca ) ima strah prema emocijama poput tuge, ljutnje ili samog straha. Skloni su probiti glavom kroz zid samo da što prije riješe problem i uravnoteže život. Ne mogu podnijeti činjenicu da je žena nesretna, a kamoli da su oni potencijalni uzrok tome.

Tu je pak i muškarac koji me prihvaća takvu kakva jesam, a ne samo „ lijepe oči“. On je naučio nositi se sa svojim emocijama i nema potrebe tjerati glavom o zid da ih se riješi ili pretvori u nešto sasvim drugo. On ih prihvaća i općenito želi znati. S njim se osjećam zaista sigurno. Znam da će me prihvatiti CIJELU i moći će se sa mnom nositi. Mogu biti opuštena i ne brinuti što ću krivo reći. I činjenica da on želi poznavati mene kao osobu apsolutno dobiva takav efekt i od mene prema njemu. Savršeno.

8.  Vodi brigu o svojim prijateljima

U prošloj sam se vezi postupno zaljubljivala u svog dečka. Prva faza bila je jedne noći kad smo sjedili u njegovom autu ispred njegove kuće i nazvao ga je najbolji prijatelj kojem je upravo umro djed.  On ga je poslušao, ispustio nekoliko muževnih uzdaha u znak razumijevanja, pitao kako su ostali članovi obitelji, rekao prijatelju da ga voli na svoj način i završio razgovor.

Bio je kratak ali osjećajan. Kad sam ga vidjela da brine o prijatelju, da zbilja brine o njemu, potpuno me oduševio. Mislim da se iznenadio koliko sam ga željela nakon tog razgovora. Dala sam mu minutu vremena da se pribere, pa ga zaskočila na mjestu.

9.  Zna biti svoj
Ako si muškarac, želim da budeš ranjiv. Obožavam kad se dvoumiš jer ne znaš kojeg bi plišanca poklonio svojoj trogodišnjoj nećakinji,  pandu ili pingvina? Volim kad mi pričaš o nečem što ti je teško palo, bolnim iskustvima iz prošlosti, kako nisi bio sav svoj danas na poslu,  čak i kad mi daješ do znanja da želiš da nosim lančić koji si mi kupio ( i koliko te strah da ga možda neću nositi ). Cijenim te momente s tobom. Pali me i kad se praviš faca, grub.  Besmislena agresija konstantno me pali-hladi, ali gledanje muškarca koji postavlja granice jasno i glasno je neodoljivo seksi.  Nije privlačno kad se muškarac postavi na šefa da mu ovaj nađe zamjenu jer mu se ne da dolaziti u ured za vikend, ili pred svima omalovažava manje uspješnog kolegu sa nogometa ili kad tiho ali čvrsto kaže bratu da ne može posuditi njegov auto za vikend ( jer se prošli put dovezao doma pijan ). Čak kad je to upućeno meni, volim vidjeti vatru u njemu, premda taj otpor u meni govori da sam u krivu.

U stvari, tvoj „ne“  tjera me da govorim „ da“. Da, da, daaaa!

10. Slušanje

Jedna od top seksi stvari koje muškarac može napraviti jest upravo – slušati. Neki to uopće ne rade nego samo pričaju o sebi pa se čude što se dogodilo kad žene odlutaju mislima. Oni se često zovu „gadovi“. Druga vrsta muškaraca su oni koji slušaju do te mjere da imaš osjećaj kao da su u tebi. Trude se fokusirati se na to što im govoriš do mjere da se doslovno u svemu pogube. U pravilu, oni i prestanu slušati što im govoriš kad dođu do zaključka da su ostavili dojam slušatelja. Ta je vrsta često pod imenom „ dobri dečki“. U svakom slučaju – ni to nije seksi.

Zatim postoje muškarci koji govore o sebi ali i uzimaju mjesta za žene. Oni imaju mogućnost laički nam prikazati istinu samim time što su s nama. Oni ne misle o tome što moraju reći iduće, da li će mi se dopasti ako kažu nešto, kako da me natjeraju da prestanem plakati, ili mi govore što da radim.  On me samo primjećuje,  prati i prilagođava mi se.  Dopušta da priča ide svojim tokom,  a njegova spontana kontrola razgovora ujedno uravnotežuje i mene. Savršen osjećaj. To je čovjek koji sluša što mu govorim, a i ono što prešućujem; sluša sa tijelom i srcem. Sluša sa umom, emocijama, dušom. Postavlja pitanja u pravo vrijeme jer zbilja želi shvatiti, a ne jer me želi promijeniti. Kad sam u njegovoj prisutnosti,   u potpunosti sam opuštena. Naglo postajem dama, prepuštam se. Izražavam se bez samokontrole, emocionalno se otvaram i osjećam se prekrasno mada nisam savršena. Osjećam se sigurno, viđeno, fantastično. Drugim riječima, osjećam se kao žena. Sa muškarcem. I to je seksi, i za mene, a i za njega.

Mel

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *