Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Dobrodošli u ne tako nježnu vladavinu Vage

VagaPutovanjem u ovoj godini došli smo napokon i do vladavine Vage. Mnogi su navikli da u ovom razdoblju nakon burnog i vrućeg ljeta, nakon eksplozije izlazaka i zabave, dočekaju period Vage u kojem najčešće dolazi do smirenja te mirnijeg perioda, koji donosi odmor i pripremu za kraj godine.

Da li ste u zadnje vrijeme primjetili i osjetili da se suočavamo sa vrlo čudnim i novim trenucima i energijama, koje su suprotne ovom vremenskom periodu? Koliko ste se puta u ovom periodu vrlo čudno osjećali, okretavši se oko sebe, gledajući momente koji ne naliče na ovo vrijeme, kada se širi miris pečenih kestena i kuhanog kukuruza sa uglova ulica kojima prolazite. Sve je više i više hektike i nervoze oko nas. Ubrzano djelovanje i funkcioniranje naše okoline u vremenu, tjera i nas u istu šemu,  kojoj ako se odupremo, možemo računati na posljedice koje mogu stvoriti naglo i brzo te explozivno odlučivanje te rezultirati vrlo neugodne situacije prekida, loma, svađe i nerazumijevanja.

Period Vage u kojem se nalazimo je period kojeg se ove godine trebamo malo više pripaziti. Uprkos Veneri koja je vladar Vage i koja donosi nježnost i seksualnost, ljubav i strast, ovoga puta će to biti malo drugačije. Trenuci u kojima se nalazimo tjerat će nas na razrješavanje blokada i nezadovoljstva. Dovest će nas do momenata kada nećemo prepoznavati sami sebe. Djelujući i razmišljajući da je vrijeme mira i laganijeg tempa, nalazit ćemo se u trenutcima, kada ćemo morati donositi važne odluke  naglo i brzo. U nekim slučajevima ponekad i eksplozivno, pogotovo ako se odupirete vlastitim životnim putevima i smjernicama koje bi nam životno trebale donositi smirenje.

Zanimljivo je to da će do kraja vladavine Vage energija rasti a ne padati. Tu će se vrijeme moći iskorištavati za nove korake vašeg života. Odluke koje su u vama rasle doći će do egzaltacije. Energija izgaranja dovest će napokon i do vaših konačnih odluka. Iako će vas iste te odluke malo možda štrašiti, jer nećete više imati dovoljno vremena da riješite stare repove prošlosti, vi ćete biti ovog puta puno sigurniji u vaše odluke jer se vežu za dugo sazrijevanje. Isto kao kada Jabuka dozrije, ona ako nebude ubrana, pada sa stabla i najčešće puca i jako brzo mjenja boju i počne trunuti.

Vaša izdržljivot i revolucija zbog Plutona u Jarcu biti će izuzetno jaka. Izdržati ćete sve napade na vas ali i sopstvene promjene osjetiti će te sigurnije i zemljanije. Okolina vam neće biti naklonjena te vas neće podržavati u mnogim vašim životnim odlukama koje se vežu za promjene, a pogotovo će se vezati za bližnje osobe iz vašeg života, koje bi rado da ne izlazite iz starih šema, te da ostanete na starim osnovama vašeg života, jer će tako njima biti lakše.

Prihvatite sebe kao osobu i dušu koja se transformira. Mjenja se u ono što označuje vaš novi život i vaše novo postojanje sa osmijehom na licu i zadovoljstvom koje će svima ama baš svima biti vidljivo pa čak i onima koji vas po prvi puta ugledaju u životu. Vaš sjaj će biti ogledalo vaših poteza i djelovanja, kakvo do sada nikada sebi niste dopuštali u odnosu na vašu rodbinu i okolinu. U svakom slučaju mnogi će ovo vrijeme iskoristiti za otpuštanje starih veza, rastati se od partnera sa kojima više nisu sretni, za vas ovo nije iskorištavanje situacije, za vas je ovo rast i još jedno doticanje zrelosti i rasta vaše sigurnosti i učenja.

NonoPripremite se na otpore i moguće konflikte iste vaše okoline koja vas ne želi pustiti da živite svoj život. Moguće su također i žešće rasprave i svađe zbog Marsa u Djevici koji će zahtjevati rasčišćenja. Naime Venera i Jupiter oko toga Marsa kazuju da ulazite u period prepoznavanja samih sebe kroz nove ljubavi i nova životna druženja, nove okoline ali i novih zaštita kroz koje ćete se osjećati potpuno i cjelovito. Još uvijek je veličanstveni Saturn u Strijelcu u kojeg se vratio krajem 9. mjeseca točnije 18. 09 i tu će stanovati do zime 2017 godine. Ovo je pozicija koja obećava veoma velike lekcije i učenje a pogotovo kada uđemo u doba Škorpiona koji će jako brzo pokucati na vrata, a tada novi tekst i novo doba.

Savijet: čuvajte nervni sistem, zglobove i metabolizam, pogotovo tekućina u vašem tjelu. Preporuka- detoksikacija tijela i duše. Tijelo kroz viježbu i saune, a dušu kroz micanje od energetskih vampira iz vaše okoline. Dočekajte vrijeme Škorpiona pripremljeni i spremni. Mnogi od vas koji će uči u doba Škorpiona sa starim šemama biti će na pragu da učine korake unazad. Ne vračajte se na staro, već korak po korak, naprijed u budućnost.

Prošlost je iza Vas, sutra je budućnost, zato živite SADA.

Dennis Nusret Jašarevski

 

 

 

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *