Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Četiri loše navike koje su dobre!

Postoje određene navike za koje kažemo da nije pristojno izvoditi ih u javnosti. Koliko puta ste se zgrozili kad je netko zapucketao zglobovima ili kopao nos ? Začudili biste se ali neke navike su zapravo vrlo zdrave za Vas, a osim toga u nekim zemljama spadaju pod kulturno ponašanje.

1. Pucketanje zglobova
Iako na ovaj način možda nećete osvojiti prijatelje. U velikom istraživanju koje se provelo nad ljudima koji su pucketali zglobovima i onih koji nisu kroz period od par godina došlo se do zaključka da svi imaju podjednako zdrave zglobove.To čak može i biti dobro za Vas. Pucketanje sa zglobovima Vam zapravo daje veću fleksibilnost i pokretljivost.

nailbiting2.Grižnja nokti
Jeste li znali da grižnje noktiju može povećati Vaš imunološki sustav ? Grickanje noktiju Vas izlaže određenoj količini bakterija, imunitet i Vaše tijelo su snažni i posjeduju memoriju koja antitijela trebaju ispustiti u borbi protiv bakterija. Tako da grickanje noktiju zapravo može dodatno pomoći u snaženju imuniteta. Naravno, sve dok nokti nisu extremno prljavi.
3.Podrigivanje
Iako većina nas smatra podrigivanje nepristojnim, potiskivanje prirodnih reakcija može biti loše za Vas. Čak može izazvati peckanje oko srca i bol u prsima. Određena hrana nam “diže želudac” , ako znate o kojoj se hrani radi kod Vas i neugodno Vam je podrignuti u javnosti, prije izlaska izbjegavajte tu hranu.
4.Pljuvanje
znamo da zvuči odvratno i grozno, no zapravo postoji određeno vrijeme kada “pljuvanje” dobro dođe. Recimo kada vježbate, Vaše tijelo proizvodi više sline. Ako se ne izbaci, višak sline može uzrokovati probleme sa disanjem.

Stoga ipak, neke navike, koliko god da grozno zvuče, ipak imaju svoje dobrobiti.

 

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *