Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Desert za zaljubljene

Mirjana Spoljar_desert za zaljubljeneMožda ne slavite Valentinovo jer vjerujete da je svaki dan prilika da najbližima pokažete zašto vam je stalo do njih, no nemojte da vas to spriječi da probate recept s potpisom Mirjane Špoljar.

Trostruka prvakinja Hrvatske u slastičarstvu zaljubljenima preporučuje da život začine sočnim slatkim okusima jer ljubav i hrana itekako imaju mnogo toga zajedničkog. Primarno da nas učine sretnima.

Isprobajte i uživajte!

DESERT ZA ZALJUBLJENE 

KREMA:
Mirjana Spoljar_desert za zaljubljene2Slatko vrhnje 6 dl
Bijela čokolada 300 g
Mahuna Vanilija 1 kom
Zvijezda margarin s maslacem 80 g

Na pari otopimo 1,5 dl slatkog vrhnja, čokoladu, te dodamo sjemenke mahune vanilije. U mlaku smjesu dodamo Zvijezda margarin s maslacem, pa smjesu ohladimo.
U ohlađenu smjesu umiješamo tučeno slatko vrhnje koje smo napravili od preostalog slatkog vrhnja (4,5 dcl).
Dobivenom smjesom punimo kalupe te ih zamrznemo.

KARAMELIZIRANE JAGODE:
Šećer kristal 50 g
Jagode smrznute 100 g
sok od pola limuna
Cimet 1 g
Vanilin šećer 1 kom

Na tavi otopimo šećer u karamel. Dodamo mu smrznute jagode te ostale sastojke pa kuhamo na laganoj vatri još 2-3 minute.
Dobro ohladimo pa stavimo u sredinu svakog kalupa.

Na dno svakog kalupa stavimo tanki sloj biskvita.

Kalupe zamrznemo, te po želji prelijemo čokoladnom ocaklinom ili crvenim preljevom za torte

Mirjanin savjet:
Umjesto jagoda možete staviti neko dugo crveno voće. Ukoliko nemate silikonski kalup, možete upotrijebiti i metalni.

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *