Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

6 stvari na kojima trebamo biti zahvalni majkama!

mamaSamo one znaju voljeti bezuvjetno i bezgranično, čak i onda kada činimo pogreške.

Mnogi od nas majčinu brigu uzimaju previše zdravo za gotovo, iako su one te koje su bile uz nas od našeg prvog daha, brinule o nama i štitile nas.

Osobe koje su nam dale najbolje životne savjete uvijek su bile one, a mi im dosta često zaboravljamo biti zahvalni na tome, a to je najmanje što možemo! Svatko od nas trebao bi više cijeniti svoju majku i zahvaliti joj se  na svemu prije nego što bude kasno.

U nastavku pročitajte na kojih 7 stvari im trebamo biti zahvalni: 

1. Uvijek čine za obitelj ono što mogu i ono što ne mogu 

Majke su temelj svake obitelji i netko na koga se uvijek možemo osloniti bez obzira na sve. One mogu prevladati sve poteškoće i učiniti će sve kako bi njihova obitelj imala osmijeh na licu. Za svaki problem one pronađu rješenje bilo da se radilo o financijskom ili nekom drugom one će pronaći način kako bi svojim voljenima osigurale sve što ima je potrebno.

2. Uvijek nas stavljaju na prvo mjesto 

Majke nas nose u svom trbuhu ispod srca devet mjeseci, brinu o nama od prvog dana našeg rođenja, pa čak i onda kada odrastemo i postanemo odgovorni samostalni ljudi. Majke su naši junaci, uzori, oslonci i podrške. Kada god smo bili tužni ili bolesni one su bile te koje su brinule o nama. One su cijeli svoj život posvetile nama i odgađale događaje, izostajale s posla samo kako bi uspjele ostvariti sve što je trebalo i na tome im trebamo biti zahvalni.

3. Pokazale su nam koliko su hrabre  

Život im možda nije uvijek bio lagan i naklonjen, ali one su bez obzira na to uvijek bile ljubazne i drage. Naučile su nas kako da na život gledamo na ljepši način. Kroz sve životne nedaće naše majke prolazile su hrabro i naučile se prilagoditi.  One su nam uzor i inspiracija da nikada ne odustajemo od onoga što smo naumili.

4. Vodile su nas kroz put odrastanja  

Naučile su nas odgovornosti i kako biti odrasla, odgovorna osoba. Pokazale su nam kako donositi teške životne odluke, kako da se suočimo sa izazovima i biramo ljude koje želimo pustiti u život ili ostvariti ljubavnu vezu.

5. Naučile su nas važne lekcije 

Kada bi nam odbile kupiti skupe igračke one su nas tada zapravo učile vrijednost novca. Isto tako, kada nam nisu dale da izlazimo i vraćamo se onda kada smo to mi htjeli, pokazale su nam koliko brinu o nama i žele da budemo sigurni. Iako neke stvari u početku nismo razumjeli, one su nas učile važne životne lekcije koje nikada nećemo zaboraviti, a sve su to činile iz čiste ljubavi i brige.

6. Pružile su nam bezuvjetnu ljubav

Takvu ljubav može pružiti samo majka, ova ljubav je jedinstvena! Majke imaju tu moć da mogu pružiti ljubav koja je čista i bezgranična i nikada nas nisu prestale voljeti zbog grešaka koje smo činili u prošlosti. Zbog svega toga trebamo im biti beskrajno zahvalni jer one su nas učinile ljudima kakvi jesmo sada!

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *