Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

4 razloga zašto su introverti najbolji prijatelji

introerIntroverti su osobe koje ne vole biti u centru pažnje, oni više vole samo sjediti i  promatrati što se događa oko njih. Iako ih mnogi ne simpatiziraju previše, introverti mogu biti najbolji prijatelji koje možete zamisliti i imati! Osim podrške oni će vam biti i oslonac.

U nastavku vam donosimo  nekoliko razloga koji pokazuju kako su introverti osobe s kojima možete imati jedno jako lijepo i pozitivno prijateljstvo.  

1. Vide stvari iz više perspektiva 

Introverti slušaju puno više od svojih ekstrovertnih prijatelja. Upravo zbog toga mogu skupiti više informacija i neku situaciju vidjeti s drugom stajališta. Oni mogu pronaći način da riješe gotovo svaki problem i zapravo jako lako nađu zajednički jezik s drugima.

2. Neće vam dati svoje mišljenje osim ako ga ne zatražite 

Ponekad je nekim ljudima potrebno samo da ih netko sasluša, ali ne i da im daje savjete. Introverti su odlični slušaoci jer oni vas uistinu čuju, a slušati i čuti nije isto. Uvijek su spremni saslušati svog prijatelja kada mu je to potrebno, bez da ga osuđuje.

 3. Uživaju u svojoj samoći, ali  uživaju i u društvu, samo u manjoj mjerni od ostalih 

Introverti su osobe koje uglavnom vole biti sami i uživaju u svojoj samoći.  Na taj način pune baterije. Nakon duljeg izlaganja kontaktu s drugima potreban im je mir, što ne znači da ne vole društvo. Tako se samo opuštaju i pripremaju za sljedeći dan.

 4. Uvijek će biti tu za vas

Kada imate introverta za prijatelja uvijek ćete imati nekoga na koga ćete se moći osloniti i tko će vam osim podrške biti i oslonac, a ako bude potrebno i rame za plakanje. Oni vas nikada neće osuđivati i pred njima ćete uvijek moći otvoriti dušu, bez straha od osude ili pretjeranog zapitkivanja.

Ako imate introverta za prijatelja čuvajte ga jer takvi su ljudi prava rijetkost. U njemu ćete imati prijatelja za cijeli život! 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *