Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

11 načina kako umiriti ljutitu ženu

Smirite tenzije

ljuta_zenaŠto god učinili, nemojte se razljutiti. Začudo, to će ju još više razljutiti. Ako smatrate da se zagrijava za svađu, samo zapamtite da vas ona ne može razljuti, kaže Paul Hauck,doktor znanosti i psiholog. A vi ju niste učinili ljutitom. Ona je to učinila sama. Možete biti odgovorni za njezin problem, ali ne i za njene emocionalne reakcije.

Ne dajte joj dodatnog materijala

Muškarac općenito pokušava argumentirati činjenicama koje su potpuno besmislene. Ona to tumači na način kao da nemate poštovanja i ne slušate, što je još više ljuti.

Priznajte ako niste u pravu

Ako ste u krivu, samo to trebate priznati. Ali nemojte to učiniti na snishodljiv način.

Nemojte misliti da žene ne primjećuju kada ste spremni reći bilo što samo da vas se ostavi na miru!

Prilagodite se

Ako ona ima veliki problem, bolje je slušati. I nemojte čekati dok se mačevi ne izvuku. Poput orgazma, ljutnja slijedi zvonoliku krivulju, pri vrhu ste u potpunosti van pameti.

Dakle, ako vidite znakove frustracije (uzdah ili kolutanje očiju), bolje je početi slušati brzo, kataklizma je blizu, a stvari će brzo krenuti nizbrdo.

Krenite jedan korak nazad

Ne morate se složiti, ali uvažite njezinu percepciju kao realnu. To pokazuje poštovanje. Često, njezina ljutnja se pokreće, jer ona vjeruje da je nešto 1) nepravedno, 2) izvan njene kontrole ili 3) osobni napad.

Gledajte ju u oči

Ako ne možete napraviti kontakt očima, to znači da postajete ljuti. Ali ako možete, to pokazuje da slušate. Psiholozi su vidjeli ovaj klasičan uzorak u bračnim svađama: žena se razljuti, muže ne želi komunicirati i žena potpuno poludi. Vi gledate u pod jer želite izbjeći borbu, ali ona misli da izbjegavate intimnost.

Uključite se

Postavljajte pitanja. To pokazuje da slušate, znači da želite slušati. Ali nemojte nikako pitati „Jesi završila?”

Prošećite se

Možda zvuči glupo, ali to je zapravo dobar trik. Fizički, to znači da se kreće s vama, a ne protiv vas. Ako argument dosegne kritičnu točku, međutim, uklonite se iz situacije sami, dok vas nije ona uklonila.

Koristite magične fraze

Heitler ukazuje na tri: da, slažem se, u pravu si i žao mi je. Ništa ne razoružava napadača brže nego kada stanete na njegovu stranu. Dakle pronađite nešto, bilo što s čime se slažete.

Koristite ljutnju kao metar

Heitler uspoređuje bijes s Geigerovim brojačem – može vas upozoriti na problem. Ono što je dobro je rješavanje problema.

Postavite granice

Dobivate ponašanje koje tolerirate. Ako joj je bijes previše melodramatičan, prečest, previše uvredljiv, želite joj dati točno dvije šanse za promjenu.

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *