Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

5 zlatnih pravila dnevnog makeup-a

makeup01Nositi šminku na dnevnom svjetlu je dvosjekli mač. Velika većina nas to radi kako bi prekrila nedostatke i izgledala ljepše, svježije i spremnije za svakodnevne obaveze. Ali odabir krivih boja, formula i preparata može nam napraviti više štete nego koristi.

Da biste izgledali najbolje i na dnevnoj bazi, za vas smo probrali pet najvažnijih pravila dnevnog makeup-a prema savjetima stručnjaka:

1. pravilo: Uvijek nosite zaštitnu kremu protiv sunca!

Prvo pravilo dnevnog makeup-a ne uključuje samu šminku, već temelj na koji se šminka nanosi – vašu kožu. Bez obzira koju ćete šminku nanositi, prvo i osnovno ju trebate zaštititi sa faktorom protiv sunca. Većina žena izbjegava koristiti kreme sa zaštitnim faktorom zbog njihove guste teksture i jakog mirisa, međutim, postoje alternative u obliku tekućih pudera sa zaštitnim faktorom ili popularnih BB krema.

2. pravilo: Držite se podalje od tamnih tuševa za oči!

Iako postoje izuzeci, većinom se treba držati podalje od tamnih tuševa za oči budući da je tanka linija između glamuroznog mačkastog pogleda i mračnog gotičkog look-a. Šminkamo oči kako bismo ih istaknule, ali tamni tuševi često budu prejaki za dnevni izgled. Kao alternativu radije odaberite svijetle nijanse sjenila za oči kako biste im dali definiciju i istaknuli ih. U kombinaciji sa dobrom crnom maskarom vaš će pogled biti neodoljiv.

3. pravilo: Svjetliji ruževi vaši su prijatelji!

woman  applying dry cosmetic tonal foundation  on the faceSvjetlijom nijansom ruža stavite akcent na vaš cjelokupni dnevni look. Dobar izbor su ruževi kremaste formule. Izbjegavajte one jakoga sjaja jer djeluju neprirodno, ali i one mat jer znaju vrlo lako „popucati“ pa izgledaju neuredno. Savjetujemo vam i da preskočite olovku za usta te aplicirate proizvod direktno iz tube razmazujući ih (čistim!) prstima.

4. pravilo: Izbjegavajte umjetne trepavice!

Ako ste ovisnica o umjetnim trepavicama, žao nam je što vas moramo razočarati, ali one nikako nisu za dnevni look. Radije uvinite svoje trepavice uvijačem te nanesite kvalitetnu maskaru za volumen na krajevima i onu za dužinu uz korijen. Ako ni to nije opcija, možda biste mogli isprobati ekstenzije trepavica. One imaju svoj vijek trajanja, ali su odličan izbor ako želite jaču definiciju očiju svaki dan.

5. pravilo: Preskočite teške konture i sjenčanja!

Dnevno svjetlo ne trpi iluzije poput osjenčavanja kontura lica. Radije posegnite za suptilnim bronzerom i highlighter-om kako biste si podarili sjaj i svježinu te naglasili vaše prirodne konture lica. Na jagodične kosti nanesite malo kremastog highlighter-a i djelovat ćete posve prirodno.

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *