Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Predstavljamo: najmlađeg egzorcistu u Europi

egzorcizamEgzorcizam (eng. exorcism, lat. exorcismus, grč. exorkizein – moljenje ili preklinjanje) je postupak istjerivanja demona, vragova (đavola), šejtana, džina, ili drugih zlih duhovnih bića za koja se pretpostavlja da su opsjednula (preuzeli kontrolu) nad nekom osobom ili predmetom. Egzorcizam se prakticira još od drevnih vremena, vjerovanja i vjerskih sistema; od šamanizma, hinduizma, judaizma, kršćanstva itd. Dati su primjeri i u svetim knjigama navedenih religija.

Egzorcist je osoba koja izvodi egzorcizam i on/ona je najčešće svečenik višeg ili visokog ranga a u nekim slučajevima i osoba za koju se smatra da posjeduje navodne vještine i moć kojim može istjerati spomenuta zla bića. Egzorcist može koristiti religijske alate, kao što su molitve i nizovi formula, pokrete, simbole, ikone, amajlije… Egzorcist često doziva natprirodne sile da izvrše ovaj zadatak i istjeraju zlo duhovno biće iz žrtve.

Osoba koja je opsjednuta nije zla samo po sebi niti se smatra odgovornom za svoje postupke. Iz ovih razloga egzorcizam se smatra prvenstveno kao postupak liječenja a ne kao kazna.

Fahrudin_Hilic “Ako čovjek ponavlja u životu iste grijehe, to je onda znak da u sebi ima zlog duha. Zli duhovi su bestjelesna bića. Mogu ući u nas kroz nasljedne grijehe predaka ili zbog života u grijehu. Postoje okultni zli duhovi koji ulaze zbog bavljenja magijom, spiritizmom, okultizmom, astrologijom, jogom, transcendentalnom meditacijom. Zatim, postoje zli duhovi trauma i bolesti. Ako čovjek psuje Boga ili svece, onda on u svojim ustima ima zlog duha. To nije navika, kao što neki misle.

Fahrudin Hilić, najmlađi je islamski egzorcista u Europi. Osim što posjeduje licencu, doktor je duhovne medicine i glavni savjetnik za duhovnu medicinu pri krovnoj organizaciji za alternativnu medicinu u RH.

Glavni egzorcista u Spiritual Centru, prvoj ordinaciji za duhovnu medicinu na balkanu koja se nalazi u Zagrebu.

Ovaj mladi, ozbiljan, samozatajan mladić  teško je pristao na razgovor s našom novinarkom, no nakon desetak neuspjelih poziva ipak je odlučio porazgovarati s nama i otkiti nam strogo čuvanju tajnu. Pročitajte što nam je sve otkrio.

Glam.hr:  Kao profesionalca u svom poslu Vas želim pitati da li i koliko je transcedentalni svijet aktivan u našim životima i koliko negativno može utjecati na naše živote?

Fahrudin Hilić: Nevidljiva duhovna stvorenja stalno su aktivna u našim životima. A njihov utjecaj na naše živote ovisi o našim postavkama u životu.

Fahrudin_Hilic_U svakom svetom tekstu postoje jasne upute, koje su u stvari, prakticiranjem u našim životom istodobno i stavljanje barijere odnosno dotoka negativnog od duhovnog u materijalno, tj. Obrana čovijeka od zloduha.

Mnogo je praznovjerja prisutno i kod naroda. Toga se moramo čuvati! Često smo sami krivi za mnogo toga, onda to, ne znam ni ja zbog čega, vežemo za duhovni svijet, pa posjećujemo razne šarlatane i nadriliječnike koji nam zbog našeg praznovjerja i vlastitih pogrešaka uzimaju novac uvjeravajući nas da je naš cjelokupni pad života uvjetovan nevidljim odnosno, magijom, urocima i sl.

A to je obična dezinformacija. A te dezinformacije su, u biti, laži kojima se svijesno, slobodno  i namjerno ugnjetavaju i uništavaju već uništeni životi što je veliki grijeh.  I ne samo to, u pitanju je kompromitacija cijelokupnog društva. Upravo je to razlog zašto sam odlučio nastupiti javno i razgovarati s vama, a imam i ordinaciju za duhovnu medicinu kojoj je cilj ograditi se od raznoraznih šarlatana i na taj način direktno ih opstruirati na tom putu…

 

 

 

 

 

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *