Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Najbolja hrvatska sportska razglednica putuje iz Zadra u svijet

pobjednici FenerbahceVrhunska košarka, atraktivni i kršni igrači posljednjih su dana plijenili pažnju Hrvatske i Europe. Drugo izdanje najjačeg pripremnog turnira u Europi, koje se održalo pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović, poslalo je prekrasnu sportsku razglednicu Zadra i Hrvatske u svijet. Briljantni košarkaški potezi, druženja s djecom, zanimljive frizure, mistične tetovaže i iskrene poruke podrške turniru malo su kome promakle na ovogodišnjem Zadar Dogus Basketball Tournamentu.

Brojni su sudionici turnira preko društvenih mreža danima hvalili Zadar kao destinaciju te organizaciju turnira. Više od 150 akreditiranih novinara pratilo je drugo izdanje turnira, koji je iz godine u godinu sve jači. Slika iz dvorane Krešimir Ćosić u izravnim se TV prijenosima gledala u svim zemljama regije, Njemačkoj, Grčkoj i Turskoj.

“Turnir je ove godine pokazao kako rastemo te ovom prilikom najavljujemo novo, još jače izdanje 2016. godine. Zahvaljujemo svim sudionicima i posjetitlejima turnira. Iz Zadra danas šaljemo prekrasnu sportsku razglednicu u svijet“, izjavila je organizatorica Zdenka Zrilić.

Službenu statističku web platformu turnira posjetilo je više od 15.000 ljudi iz 60 zemalja. Najaktivniji bili su navijači Olympiakosa, odnosno Grci, koji su s uvjerljivom prednošću iza sebe ostavili Hrvate i Srbe. Posjeti su stizali i iz ostalih zemalja sudionika turnira Njemačke i Turske, ali zabilježili smo i posjete košarkaških fanatika iz Brazila te Južnoafričke Republike.

Na ovogodišnjem turniru koji se igrao u dvorani Krešimir Ćosić pobjedila je momčad Fenerbahcea, drugi su bili igrači Bayerna dok je treće mjesto osvojio Olympiakos. Četvrta je Darussafaka Dogus, peta Crvena zvezda, a domaći Zadar je posljednji.

Dogus grupa osnovana je 1951. Aktivna je u osam ključnih tvrtki i koristi stil upravljanja koji je istovremeno usredotočen na kupca i produktivnost. Zapošljava gotovo 50.000 zaposlenika kroz više od 250 tvrtki. Dogus grupa sudjeluje u nekoliko društveno odgovornih i sponzorskih projekata s posebnim naglaskom na razvoj djeteta, obrazovanje, okoliš, kulturu, umjetnost i sport. Dogus grupa pouzdan je investitor u sportu na svim razinama, od mladih sportaša do profesionalne košarke. Osim svoje privrženosti prema košarci, Dogus grupa ima za cilj pružiti jednake mogućnosti u sportu i podizati profesionalne sportaše koji će biti svjesni svoje odgovornosti prema društvu pružanjem razvojne mogućnosti sportašima amaterima od rane dobi. Sada kao član obitelji partnera euroligaške košarke, Dogus grupa bit će u boljoj poziciji nego ikada ostvariti svoje korporativne, društvene i sportske ciljeve.

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *