Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Nedostatak sna najveći je neprijatelj ljepote!

SchlafVelik broj žena unatoč svojim godinama, izgledaju kao da ne stare. Njihova koža gotovo da i nema bora. Koja je tajna njihove mladolikosti? Svaka od tih žena zasigurno posjeduje nekoliko malih trikova i rituala koji im pomažu očuvati mladolikost. 

U nastavku donosimo nekoliko trikova koji će vam pomoći da očuvate mladolik izgled:  

1. Brinite o probavi 

Hrana koju unosimo u naš organizam i količina vode koju popijemo tijekom dana ima iznimno veliki utjecaj na stanje naše kože. Upravo zbog toga jako je važno da naša prehrana bude uravnotežena i raznolika. Isto tako, jednako je važno  konzumirati puno voća i povrća kao i vode.

2. Osigurajte si dovoljno vremena za san 

Možemo reći da je nedostatak sna jedna od najvećih neprijatelja prirodne ljepote. Bitno je osigurati si dovoljno sati sna jer je upravo san odgovoran za naše fizičko i mentalno opuštanje i čišćenje. U trenutcima kada spavamo, neke naše emocije i informacije brišu se, a ostaju samo one informacije koje su nam potrebe.

3. Sviježi zrak jedan je od najboljih prijatelja ljepote i čistog lica 

Ako ste cijeli dan zatvoreni u uredu, bilo bi dobro da se nakon radnog dana prošećete kako biste relaksirali organizam. Bitno je da uvijek držite otvorene prozore, pogotovo preko zime jer je svježi zrak veliki saveznik prirodne ljepote i svježeg tena.

4. Osigurajte dovoljno vitamina za svoj organizam 

I ptice na grani znaju koliko su vitamini i minerali važni za naš organizam kako bi on mogao normalno funkcionirati.

Zobene pahuljice, voće, povrće, jogurt samo su neke od namirnica koje biste trebali uvrstiti u svoju svakodnevnu prehranu. A nikako nemojte zaboraviti na losos, orašaste plodove ili puretinu, upravo ove namirnice trebali bismo konzumirati najmanje 4 puta tjedno.

5. Bitno je kako se osjećate iznutra 

Velika tajna mladolikosti krije se zapravo u izbjegavanju loših emocija. Smijte se, budite dobri i ljubazni, posvetite se onomu što volite i što vas usrećuje jer osmijeh je najljepši ukras.

Kako se mi osjećamo, puno je važnije od fizičkog izgleda, a inače je i dokazano kako osobe koje su vesele izgledaju mlađe. 

 6. Ne zaboravite vodite brigu o svojim rukama 

Vrlo često zaboravljamo na ruke jer smo naviknuti na to kako izgledaju i nemamo neku naviku njegovati ih osim zimi. No, naša koža na rukama dosta pati jer je izložena različitim temperaturama. Ali starost žene najviše se vidi i primjetni na njezinim rukama i vratu, zato je jako važno posvetiti pažnju upravo ovim dijelovima tijela.

Mel

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *