Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Nike Run Club

Nike pokrenuo klub za trkače Nike+ Run Club te proslavio 30 godina maratonske ikone – tenisice Nike Air Pegasus

Na jučerašnjem druženju u Ilici 10 Nike je službeno otvorio klub za trkače entuzijaste, Nike+ Run Club, u sklopu kojeg će gradske rute članovi kluba trčati svake srijede. Osim toga svečano je proslavljen i 30. rođendan maratonske tenisice Pegasus+ 30

Vodeći proizvođač sportske opreme, tvrtka Nike, u jesen je krenula vrlo odlučno i brojnim aktivnostima. Jučer je u prostorima Zagrebačkog plesnog centra, iznad Nikeove trgovine u Ilici 10, svečano otvoren Nike+ Run Club (N+RC) – klub trkača, sportaša, rekreativaca i zaljubljenika u trčanje.

Nike + Run Club već, između ostalog, postoji u SAD-u, Velikoj Britaniji, Australiji, Grčkoj, a od jučer se i Zagreb upisao na listu gradova u kojima je moguće priključiti se ekipi i jednom tjedno, u društvu trkača entuzijasta, trčati ulicama grada.

Kako je objašnjeno na predstavljanju Nike+ Run Club će od 1. listopada zajednička druženja organizirati svake srijede u 18 sati, u Nike trgovini u Ilici 10, nakon čega će se članovi kluba preseliti na zagrijavanje u Zagrebački plesni centar.

O prirodi kluba i rutama koje će trčati N+RC članovi ispričao je jedan od koordinatora  N+RC-a Lobel Jira: „Glavni cilj kluba je da postane mjesto okupljanja istomišljenika koje povezuje strast prema trčanju. Nije toliko bitna kilometraža, već pomicanje vlastitih granica i u tom kontekstu prijateljsko natjecanje. Mi smo više frendovi nego natjecatelji i podržavamo jedni druge. Za nas ulice nikad nisu prazne i trčimo zajedno“, ispričao je Jira te nastavio: „Nas nekoliko smišlja rute koje će trčati članovi kluba. Biramo skrivene kutke i mičemo se od tipičnih turističkih mjesta. Stalno ih mijenjamo i zajedno otkrivamo nove, skrivene ulice, prolaze i rado ćemo poslušati prijedloge naših članova za potencijalnu neku novu rutu. Nastojimo osmisliti rute duge oko 5 do 6 kilometara da ih svi mogu istrčati. Također, imamo u planu dosta iznenađenja, ali glavno je da trčimo zajedno jer nam je cilj dobro se zabaviti u ugodnom društvu. ”

Treninzi N+RC-a će trajati oko sat i pol i uključivat će zagrijavanje, istezanje i trčanje, a sve će to pratiti i nadzirati treneri s Kineziološkog fakulteta.

Postati članom N+RC-a vrlo je jednostavno, objašnjeno je na svečanom otvaranju – potrebno je samo voljeti trčanje, doći u Nike trgovinu u Ilici 10 i besplatno se učlaniti.

Prvu gradsku trku članovi N+RC-a otrčali su pred samo predstavljanje kluba te su se po završetku svoje trke pridružili okupljenima na službenom predstavljanju.

Među N+ RC članovima su i poznati hrvatski glumac Slavko Sobin, hrvatska košarkašica Iva Ciglar te pjevačica Sara Renar. Iako potpuno različitih profesija svo su troje zaljubljenici u trčanje i oduševljeni su ovom Nikeovom inicijativom.

„Ideja da trčimo ulicama grada mi je vrlo bliska jer sam i sam osoba koja kada trči trči po gradu. Volim odgađati stvari, pa mi je stoga najjednostavnije kada dođem kući presvući se u trenirku i tenisice i istrčati iz stana. Trčanje me opušta, omiljena mi je rekreacija i zato sam spremno postao članom ovog kluba“, ispričao je Slavko Sobin.

Iva Ciglar profesionalna je sportašica, košarkašica i trčanje je dio njenih treninga. No, Iva trči i kada ne trenira:“ Volim trčati ili rano ujutro ili navečer, ali trčim vrlo često. Opušta me i ispunjava energijom. Svaki si put zadam neku rutu. Nije to ništa vremenski određeno, više se fokusiram na udaljenosti. Veseli me što sam postala dio N+RC ekipe i sigurno ću trčati s njima kada god mi to profesionalne obveze dopuste.“

Pored Slavka Sobina i Ive Ciglar članica N+RC-a je i mlada hrvatska pjevačica Sara Renar koja trčanje smatra svojim oblikom meditacije.

“Svakodnevno sam okružena s mnogo ljudi i trčanje mi dođe kao moj zen, svojevrsna meditacija. Poslije trčanja sam kao nova – očišćena stoga se jako se veselim ovim trkama u sklopu N+ RC-a“, ispričala je Sara Renar.

Na druženju povodom otvorenja kluba, između ostalih, prisustvovali su Renata Sopek i Anita Dujić.

No utorak navečer bio je važan za Nike i iz još jednog razloga. Naime, jedna od najdugovječnijih Nikeovih trkaćih tenisica proslavila je 30. godinu. Riječ je o Nike Air Pegasus + 30 tenisicama koje su već 30 godina omiljene trkačima  zbog svog Nike Zoom jastučića, dobrog prianjanja stopalu i male težine. Nikeov Pegasus model mijenjao se tijekom zadnja tri desetljeća no ostao je vjeran svojim korijenima konstantno pružajući pouzdanu kvalitetu koju trkači i očekuju od ovih tenisica.

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *