Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

“Ne Mogu” – dobar izgovor

Ne mogu je prije svega dobar izgovor i osim toga ograničavajuće uvjerenje! Tko Vam je rekao da NE MOŽETE? Tko može odlučiti što ste vi stanju napraviti ili ne?

happy

Sami sebe uvjeravamo da nešto nismo u mogućnosti ili drugim riječima sami sebi namećemo teret ne-mogućnosti.

Jedan od najlakših primjera je osoba koja želi smršaviti i kaže sve sam probala i jednostavno NE MOGU smršavjeti. Istina je da ste se odlučili nesvjesno da ne možete.

Kako funkcionira: prva greška je kada sami kažemo NE ŽELIM vise biti ovakav, umjesto toga radije koristite riječi poput ŽELIM biti takav i takav. Nakon toga slijedi obično traženje resursa koje imate da bi Vam se olakšalo doći do cilja i činjenica je da imate apsolutno sve što treba da biste do istoga došli.

Nakon traženja obično odaberemo način za kojega ćemo moći tvrditi NE MOGU. Odabrali ste NE MOGU, umjesto toga okrenite se oko sebe pitajte se tko Vam kaže da ne možete?

Tko je taj koji Vam ne dozvoljava da se pokrenete?

Nakon sto nađete odgovor na to pitanje – pokrenite se. Razmišljate pozitivno (mada i ne morate) i krenite sa prvim korakom ka željenom cilju (ako ga stvarno želite).

Da li će to biti prestanak uzimanja obroka iza 18h? Da li će to biti pojačana aktivnost? Smanjeni unos slatkoga? Ili bilo koja druga metoda, način. To ćete Vi odlučiti jer u potpunosti imate izbor.

Kada promijenite svoje NE MOGU u ja to upravo radim počet ćete i uviđati rezultate.

Hajdemo dalje. Ja NE MOGU prestati puštiti. Ma tko to kaže? Opet je stvar odluke.

Uvijek ćemo pronaći jako dobre izgovore s kojima ćemo sami sebe zakopati još više u taj naš ne mogu.

Ponavljam, NE MOGU je ograničavajuće uvjerenje, sami sebi namećemo ili su nam nametnuli (mada ne znam zašto smo dozvolili) da se osjećamo manje sposobnima da bismo učinili nešto sto želimo.

Odlučite ŠTO ŽELITE ,a nakon toga slijedi PRVI KORAK kojeg ćete napraviti da biste ostvarili zadani cilj.

Osjećam se bezvoljno i NE MOGU izaći iz toga stanja. Ok, budite bezvoljni jer ste se tako odlučili i to vam je očito potrebno. Kada poželite izlaz iz tog stanja prisjetite se kako je to kad se osjećate dobro, kako se osjećate kad ste sretni i da li je istinski i nužno potrebno da i dalje se trudite biti bezvoljni ili želite osjećati se bolje? Učinite to, osjećajte se bolje.

Slušajte sebe, budite sretni, izađite iz okvira NE MOGU, napravite to pa koliko god bili uspješni ili ne!

 

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *