Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Najljepša makedonska tradicijska glazba

MakedonissimoSvestrani glazbenici iz Makedonije i Bugarske pod vodstvom pijanista Simona Trpčeskog oduzimaju dah fascinantnim tradicijskim ritmovima i melodijama!

„Makedonissimo“ ili „vrlo makedonski“ u viziji proslavljenog klasičnog pijanista Simona Trpčeskog „skreće s puta“ Beethovena i Brahmsa. Trpčeski i prijatelji vode slušatelje na uzbudljiva glazbena putovanja nevjerojatnim ritmovima i melodijama makedonske narodne glazbene tradicije u kojoj su besprijekorno utkani razni stilski elementi i žanrovi. Glazbeni kritičari ne kriju oduševljenje „fascinantnim glazbenim dojmovima koji na neki način povezuju novu klasiku, salonsku glazbu, jazz, Bucovina Club, Sinte i romsku glazbu – a opet s vlastitim snažnim karakterom!“

Projekt Makedonissimo imao je svjetsku premijeru u svibnju 2017. na festivalu u Ludwigsburgu u Njemačkoj, a zatim je oduševio publiku u Velikoj Britaniji, Sloveniji, Francuskoj, Poljskoj, Nizozemskoj, Srbiji i Južnoj Koreji. Pod vodstvom Trpčeskog na glasoviru, kvintet virtuoznih glazbenika čine Aleksandar Krapovski na violini, Aleksandar Somov na violončelu, Hidan Mamudov na klarinetu te Vlatko Nušev na udaraljkama.

Ulaznice po cijeni od 17, 22 i 28 eura mogu se kupiti na blagajnama Dvorane i online na www.lisinski.hr.

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *