Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Ana’s Sensual Fitness i SVE za NJU

Koliko nedjelje u Ana’s Sensual Fitness studiu i Body Empathy tehnika vježbanja znače u životima hrabrih žena iz SVE za NJU – Udruge žena oboljelih od raka saznali smo 28. listopada.

Ana’s Sensual Fitness studio okupio je članice udruge, ali i one koje podržavaju rad i viziju vlasnice studija Ane Kuhanec Brašnović koja već dugi niz godina potpomaže djelovanje Udruge, a zadnjih godinu dana Ana aktivno i volontira. Članice iz Udruge koje pod njenim vodstvom treniraju, odlučile su osobno te kroz kratki film u režiji Nensi Proface, podijeliti svoje životne priče i svakodnevnu «borbu» sa svojim “neprijateljem”.
Na ovom humanitarnom eventu pomoglo se radu Udruge kroz donaciju, ali i saznalo i naučilo sve o prevenciji, liječenju, kao i o životu prije i poslije karcinoma.
„S ciljem da podržimo naše majke, bake, sestre i prijateljice, snimile smo mali dokumentarac koji će prikazati život prije i poslije karcinoma i kako im je Body Empathy pomogao. One su najveća moguća inspiracija. Sretna sam što mogu vježbati s njima pomičući tako granice vlastitim metodama u koje neizmjerno vjerujem“, izjavila je Ana Kuhanec Brašnović.

Uz ovu divnu priču, okupljeni su poslušali i predavanja o esencijalnim uljima Young Living i njihovoj primjeni. Studentica nutricionizma Antonia Cvrk educirala je okupljene o osnovnim principima pravilne prehrane te uloge pojedinih vitamina i minerala u održavanju optimalnog zdravlja, prevenciji bolesti. Istaknula je kako prehrana može izravno povećati odnosno smanjiti rizik za razvoj kroničnih, nezaraznih bolesti.
“Zdrave žene imaju vremena reći “od sutra ću”. One još uvijek mogu odgoditi za neki trenutak kad će im više pasati. Žene koje se suoče s bolešću nažalost ne. “One” su se u jednom trenutku svog života, potpuno neplanirano, našle pred zidom i više nisu imale vremena pomaknuti na sutra. Zato je i snimljen ovaj dokumentarac… Da kroz priču naših hrabrih fajterica potakne sve zdrave žene, da već danas krenu raditi na sebi…jer sutra će možda već biti kasno” – dodala je Ana istaknuvši još jednom kako je vježbanje s emocionalnom komponentom najbolji mogući izbor.
“Tijekom liječenja svi oko nas pa iI mi sami koncentrirani smo samo na bolest, lijekove, nuspojave… Zaboravljamo koliko je važna kvaliteta života i rehabilitacija od samog početka. Body empathy je tehnika koja na više razina poboljšava kvalitetu života ne samo na tjelesnoj nego i emocionalnoj i socijalnog aspekta. Uz tehniku iznimno je važna osobnost voditeljice kao i povezanost članica grupe međusobno. Hvala Ani i Nensi i korisnicam koje su sve ovo dokumentirale u prekrasnom videu! izjavila je Ljiljana Vukota, voditeljica Centra za psihološku pomoć SVE za NJU.

Video pogledajte na linku:

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *