Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Cyber dating iliti bolest novog doba

ljubav on lineAko ste mislile da će te muškarca svog života ili barem nešto približno slično vašoj slici idealnog muškarca upoznati u kafiću, klubu, ili u parku dok šetate psa, grdno ste se prevarile. Spolno aktivni, ili bolje rečeno, spolno sposobni muškarci, rijetko izlaze van. Oni su ugodno smješteni u svom omiljenom naslonjaču među sigurnim zidovima svoga doma i dopisuju se s vama, i vrlo vjerojatno s još barem pet žena.

Ako i izađu van, onda su obavezno u društvu s još dva -tri frenda i onako pravo muški razvaljuju bocu whiskya, votke ili nekog drugog jeftinog pića. Piju, jer ih je tekst pjesme nekog lakog narodnjaka podsjetio na bivšu curu, ženu, ljubavnicu, ukratko kučku koja im je slomila srce. Nakon pola boce, smiju se, grle, ljube, plešu i zašprehavaju sve što nosi suknju. Ono što vas pitaju nakon što obavezno okinu polupijani Selfe s vama je friend request na fejsu.

Dan nakon što ste ga upoznali i dodali se na fejsu (oni puno hrabriji će odmah zatražiti broj i silovati vas preko WhatsAppa), izaći će s vama na Virtualnu kavu. Facebookov messenger, idealno je mjesto za prvi dejt. On će, kao pravi alfa muškarac, pregledati s kim se družite, gdje ste se sve checkirali i s kim ste se fotkali. Nakon što vam polajka sve što ste radili zadnjih 5 godina, poslat će vam poruku zbog koje ćete se osjećati kao da vas poznaje ili onako kako bi vi htjeli da vas netko poznaje.

Jer budimo realne, ne pišemo po fejsu kako bi najrađe dale otkaz, stjerale šefa u rodno mjesto, ne pišemo statuse o tome kako ne znamo kako ćemo na kraju mjeseca platiti račune i da nam baš ona glupa prijateljica iz djetinjstva zadnjih dana ide strašno na živce. Ne! To je loše za image besprijekorne ljepotice koja vodi savršen život! Sve smo mi na fejsu sretne, uspješne, vesele i zadovoljne svojim životom. Tužne smo samo kad nam netko blizak umre. Pas, baba ili poznati glumac. Sve ostale dane smo najsretnije na svijetu!
No vratimo se cyber dejtanju.
Oni puno hrabriji će odmah zatražiti broj i zavesti vas porukama preko WhatsAppa. Nakon par poruka, očekivat ćete poziv na kavu. Međutim, tog poziva nema, ali dopisivanje i dalje traje, a kako vi igrate “hard to get djevojku”, vi ga sigurno nećete pozvati na piće.
Poruke, kojima on dobiva na vremenu, da si posloži raspored viđanja s još desetak cura i odabere ziherašicu (to je ona koja će sto posto dat) su naprimjer: jako bi te rado vidio ali sam u gužvi strašnoj oko posla. Vi naravno popušite njegovu spiku jer vam godi bilo čija pažnja pa i pažnja totalnog Cyber dating ovisnika, a i nekako ste se navikle na njegove “dobro jutro i laku noć ljepotice” porukice.

Nakon nekog vremena crv sumnje, urođen po rođenju svih žena, konačno se probudi, pa ga počnete stalkati i prati kada je bio zadnji put ON LINE. Na ovom koraku već trebate blokirati idiota i izbrisati ga s frend liste. No velika većina žena će povjerovati priči da je jako umoran jer je radio do 2.32. ujutro. I to na WhatsAppu, a na messengeru je zadnji put bio on line prije 4 min. Ali onda opet stigne ta nesretna poruka… “Dobro jutro ljepotice”, a vi se osjećate kao princeza Diana kad se udavala za princa, prije nego ju je ludi paparazzo ubio. Naravno da ćete mu povjerovati da je jadan radio do tri ujutro i da je vjerovatno u to vrijeme gledao vašu fotku sa WhatsAppa kako bi lakše zaspao.
Da vam je veza ozbiljna, saznat ćete preko SMS-a, pogotovo ako niste na istoj mreži i nemate u tarifi besplatne SMS poruke. Tu i tamo, između silnih poruka, uslijedit će i pokoji telefonski poziv u trajanju od sat vremena s izlikom samo da vam čuje glas.
Nakon nekog vremena, naći će se s vama i popiti kavu, i vrlo vjerovano će se, dok će sjediti s vama na romantičnoj večeri ili na tjednima dogovaranoj kavi, dopisivati s još barem tri žene.
Pomislit će te si da ste glupo žensko? Ma ne, samo ste žrtva cyber datinga, opake bolesti novog doba, koja ruku pod ruku može s ovisnostima poput onih dobro poznatih o drogi, alkoholu i kocki.

Morate shvatiti da je vaš zavodnik ovisan o dopisivanju i da tako dobiva pažnju koja mu je prijeko potrebna.

Voljela bih da se šalim s ovim tekstom, ali nažalost to je današnja surova istina dejtanja. Žrtve cyber datinga su žene između 30-45 g. a zavodnici su, nazovimo ih muškarci, između 20 -40 godina.
Žalosti me i činjenica da su muškarci i žene zamijenile uloge. To vjerojatno moramo zahvaliti feministkinjama i njihovim pokretima o ravnopravnosti žena pa danas imamo žene koje voze avione, kamione, dilaju travu i imaju više muda od muškaraca koji su postali jadni slabići, iskompleksirani, s ranjivim egom i lošim duševnim stanjem pa često zapadaju u depresije, jedu čokolade i gledaju srcedrapajuće filmove i neprestalno šalju poruke!

Htjele mi to sebi priznati ili ne, muškarci koji se STALNO dopisuju su sjebani muškarci,  od prvog do zadnjeg. Iznimaka nažalost nema. On može biti najsimpatičniji, najzgodniji, najšarmantniji muškarac na svijetu, ali on je prepun trauma. Muškarac s kojim ćete graditi (on line) vezu nikako nije tip muškarca koji vam treba, a tipka delete nije bez veze postavljena na vašu tipkovnicu, osim ako baš jako želite vezu sa psihički nestabilnom osobom. U tom slučaju-uživajte! Samo vam je Cyber nebo granica.

 

Mel

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *