Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Joga i snijeg? Snowga je novi hit!

unnamedBaš kad smo pomislili da joga više ne može iznenaditi svojim neprestanim širenjem, s obzirom na neočekivane i nespojive saveze sa marihuanom, psima i karaokama. Ali izgleda da joga nije pokazala sve svoje mogućnosti. Sada je sklopila savez sa snijegom!

Ova zadnja inkarnacija joge zove se prikladno snowga (snow + yoga) i izvodi se vani na smrzavajućim temperaturama kao istezanje i zagrijavanje prije snježnih sportova poput skijanja.

Na društvenim mrežama već su se pojavili hashtagovi #snowga sa jogijima koji rade asane (položaje) na snijegu. Hashtag je dobio svoj zamah prije par godina kada su ga počeli koristiti joga Instagram zvijezde Laura Kasperzak i njen školski prijatelj Masumi Goldman.

Iako joga i hladnoća gotovo zvuče kao oksimoron, jogiji koji su isprobali snowgu kažu da se tijelo toliko zagrije da je potrebno čak skinuti i jaknu – usred gustog snijega!

 

Snowga će, osim na vaše tijelo, pozitivno utjecati i na vaš um. Mentalna je borba ostati fokusiran kada vas vjetar ljulja, a hladnoća štipa za obraze. Bez obzira ako ste već potpuno ovladali određenim asanama, one će dobiti posve novu dimenziju i težinu na snijegu. Pad je blaži i zabavniji!

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *