Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Alexander Wang predstavio kolekciju za proljeće 2016

Alexander Wang RTW Spring 2016  Za  10-godišnju obljetnicu rada, Alexander Wang pozvao je dizajnere Riccarda Tiscia i Phillipa Lima da mu se pridruže u New Yorku.

Wang se  ovom svojom  kolekcijom, pokušao vratiti u prošlost, ali je tražio nešto svježe i novo.  Izradio  je  zbirku moderne i dinamičane odjeće, te s njom napravio bljesak u svojoj karijeri.

Dizajneri traže stalan poticaj i teže ka  inovacijama, bilo kroz razvoj tkanine ili tehnologije, a Wang uvijek s oduševljenjem eksperimentira sa svojom odjećom. “Ponekad  mislim kako inovacija dolazi  brže nego što smo je spremni apsorbirati”, rekao je prije revije. “Možda je ideja o svjetovnoj  i opuštenoj odjeći  ono što daje moderni  štih.”

Moda i svjetovna odjeća su dvije različite stvari. Wang je nacrtao na svakodnevnoj odjeći ženu – i muškaraca, po prvi put u svojoj karijeri, no bez obzira, zbirka nije bila obična.

Traperice, vojne jakne, hlače, kombinirao je sa slatkim topićima i majicama što u potpunosti odgovara uzvišenom Wangovu stilu. Pod okriljem ulice, spola, borbenosti i sporta, on je izrazio širinu individualizma.

Bijele rebraste  lance i trake spojio je sa hip-spuštenim hlačama  izrađenim od traka i  krojenje tkanine te tako utjelovio mušku privlačnost.  Crnim kožnim biciklističkim bluzama i  i izlizanim traperom prikazao je bezbrižnost i stav nestašnog djeteta. Iako cijela  kolekcija odiše jednostavnošću i vrlo je dostupna na svakom komadu odjeće vrlo je intenzivno radio.

Inovativnost je postigao spajajući vojničke jakne sa dugim crnim kožnim resama, velikim kapuljačama i vestama s natpisom „Oakland“, koje je spojio sa traper suknjama i odrezanim trapericama.

Wang je rekao da želi da modeli izgledaju kao da su došli u svojim haljinama na casting. Drugim riječima, „modeli izvan dužnosti“. To je fraza koja posjeća na njegove početke rada, a skraćenica za takav izgled je „cool“.  Međutim, deset godina kasnije njegovi modeli izgledaju puno više od „cool“.

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *