Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

10 principa da se osjećate dobro u svom tijelu!

sretna-žena

1. Budite zahvalni.

Cijenite i slavite sve ono što vaše tijelo može učiniti – trčati, plesati, smijati se, pjevati, ljubav voditi… Vjerujte mi postoji ogroman broj ljudi koji to ne može.

2. Zavolite se.

Razmislite i napišite listu stvari koje volite kod sebe – stvari koje nisu povezane s vašim izgledom. Čitajte ih što češće, a s vremenom će vaš um će otkrivati i još novije stvari koje volite kod sebe, pa ih dodajte na listu.

3. Takmičite se sa samom sobom.

Uspoređujte se s lošijim i naći ćete zahvalnost, težite boljima i učite, takmičite se sa sobom i rastite. Kada se osjećate dobro zbog toga tko ste, svojih vrijednosti i posebnosti, idete kroz život puni samopouzdanja, samoprihvaćanja i otvorenosti i to vas čini prekrasnim. Zapamtite ljepota i radost je stanje uma, ne stanje vašeg tijela.

business woman working at home with laptop

4. Gledajte na sebe kao cjelovitu osobu.

Vi niste vaše tijelo, vaše tijelo  je smo jedan aspekt vas samih.

5. Družite se s pozitivnim i dobronamjernim ljudima.

Kada ste okruženi s ljudima koji vas vole ne zbog toga kako izgledate, već zbog toga tko ste i vaše osobnosti, tada je puno lakše osjećati se dobro u svom tijelu i sa samim sobom.

6. Slušajte unutarnji glas.

Kad čujete unutarnji glas koji kaže da vaše tijelo nije po „standardima“ ljepote, zamislite si na ramenu malog zlog patuljka koji vam to govori. Zgrabite ga i bacite ga s ramena, ili što vam padne na pamet. U najmanju ruku nasmijat ćete se, a sigurno ćete promijeniti kako se osjećate.

7. Ponavljajte pozitivne afirmacije o sebi i svom tijelu. 

Tako ćete mijenjati sliku koju imate o sebi.

žena-ogledalo-žensko-tijelo

8. Oblačite se tako da se osjećate ugodno.

Oblačite da se osjećate dobro u svom tijelu. Radite za sebe, a ne protiv sebe. Budite kritički promatrač društvenih i medijskih poruka i „standarda“ ljepote.

9. Učinite svaki dan nešto lijepo za sebe i svoje tijelo

Pripremite si toplu kupku s mirišljavom soli, opuštajte se na nekom mirnom mjestu, budite fizički aktivni…

10. Skupljajte dobre osjećaje.

Svaki dan  umjesto da gubite  vrijeme i energiju  na brigu oko težine, hrane, kalorija učinite nešto lijepo za sebe i druge. Često tako ne samo da potičemo pozitivne promjene već i pomažemo sebi da se osjećamo dobro i gradimo drugačiju, pozitivniju sliku o sebi i svojim pravim vrijednostima.

Boris Blažinić, prof. psihologije

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *