Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Znate li koja je razlika između Balayage i Hygge pramenova?

received_1497432943678359U moru postojećih i nadolazećih trendova često možemo ostati zbunjeni te smo upravo zato odlučili timu koloristica frizerskog salona Vikler i ruž postaviti pitanje: Koja je razlika između Balayage i Hygge pramenova? Odgovor koji smo pripremili za vas je sljedeći –  Balayage i Hygge su kao dvije sestre, slične ali i različite, svaka na svoj predivan način.

Mlađa sestra, Hygge krenula se širiti svijetom bojanja kao odgovor za nadolazeće zimske dane. Hygge je tehnika bojanja pramenova koja se koristi isključivo toplim tonovima i bojama. Spajanjem različitih nijansa toplih boja ona kosi daje prekrasnu dimenziju, toplinu i dubinukoja stvara vizualni komfor za promatrača. Koriste se dvije ili više boje i rezultat su zlatno, toplo plave, brončane, kremasto narančaste i bogate smeđe isprepletene nijanse u vašoj kosi.

Starija sestra Balayage koja zauzima mjesto najvećeg trenda u svijetu koloristike kose koristi se jednom (ili eventualno dvije) boje i hladnih i toplih tonova. Hladnim tonovima stvara pepeljaste i platinaste nijanse koje se mogu kombinirati s raznim tonerima u boji poput ljubičaste, roze i plave i upravo na taj način Balayage razlikujemo od Hygge pramenova kojima je toplina zaštitni znak.

received_1497432940345026Osim što je zahtjevnija za izvesti, Hygge tehnika obuhvaća veću površinu kose jer je potrebno postići sklad tamnije nijanse na tjemenu s padajućim raznobojnim pramenova toplih tonova. Upravo zato prirodnim rastom i ispiranjem kose nećemo dobiti neželjene tonove i izrast neće biti vidljiv, dok ćemo hladnije verzije Balayage češće obnavljati kako bi zadržali željeni ton.

Sad kada znate karakteristike i razlike, na Vama je da odlučite s kojim trendom ćete zasjati ove jeseni. Za sve ostale nedoumice i pitanja, obratite se stručnom timu na vikleriruz@gmail.com , +385 1 6470 237 ili na Facebook stranicu.

 

 

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *