Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Zagreb nema praznih stanova?!

Svi znate za klizišta koja su pogodila čitavu lijepu našu. Donosimo Vam jednu tužnu priču i molimo Vas ako možete pomoći – podjelite, prosljedite, pročitajte!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAObitelj Petan živi na Grmoščici desnoj 38, majka u mirovini, sin koji je 70%-tni invalid i dva psa. Grmoščica je klizište, a ovog travnja im je zbog podzemnih voda i obilnih padalina popucao kompletan temelj kuće, kao i armirana građa oko temelja kuće. Obitelji Petan je ponuđen privremeni smještaj za njih dvoje, no pse nitko ne spominje.

Prije dva dana rečeno im je da Zagreb nema praznih stanova u koje bi se mogli smjestiti. Azil Dumovec je, pak, izjavio da gospođa mora cjepiti pse i platiti po psu 500 kn, te da će psi biti na listi čekanja. Psi su inače cjepljeni redovno prošle godine, i cjepit će ih i ove godine. Ovdje se ne radi o tome da obitelj ima izbor, da su nemarni vlasnici koje se žele riješiti svojih ljubimaca! Ovdje se radi o obitelji koja želi ostati zajedno.

fleki i blekiSusjedi su se obratili gradonačelniku Bandiću i predsjedniku Skupštine Bernardiću, ali bez nekog opipljivog uspjeha, pa se nadaju da će ih i mediji podržati u ovoj akciji pomoći da obitelj Petan bude prikladno smještena bez razdvajanja. No, nažalost, za sada nemaju nikakvih povratnih informacija.

Čitava kuća je na klizištu, iza kuće je tvornica perja koja pomaže da ta kuća klizi u šumu. Opasna je za ljude i za životinje. Psi su na lancu, jer se je i ograda urušila. Obitelj u toj kući nema struje ni vode.

Nakon što je ovaj članak objavljen i podijeljen na Facebooku, susjedi koja nam je dojavila o nesretnoj sudbini obitelji Petan javila se Zdravka Vučkovac iz Bandićevog izbornog stožera i obećala da će sutra ujutro posjetiti obitelj Petan i pokušati riješiti problem

Skupina dobrih ljudi sa Facebooka priprema akciju prikupljanja donacija za obitelj Petan. Više informacija i linkovi uskoro!

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *